Tribuna
PNL
Sătul de nepăsarea „pescarilor” pentru mediu, un sibian a adunat singur gunoaiele de pe marginea barajului Avrig
Dan FRÂNCU
4110 vizualizari
Sătul de nepăsarea „pescarilor” pentru mediu, un sibian a adunat singur gunoaiele de pe marginea barajului Avrig

De o bună perioadă, atunci când se întorcea spre casă, sibianul Mihai O. era aproape forţat să-şi strice dispoziţia la vederea gunoiului de tot felul abandonat pe zonele verzi şi nu numai, în zona barajului de pe râul Olt construit în apropiere de Avrig. Dezamăgirea sibianului creştea în fiecare zi, deoarece şi volumul de gunoi era tot mai mare, iar vinovaţi, în mare parte, de trista situaţie ar fi, cel mai probabil, unele dintre persoanele ce vin la pescuit în zonă. 

Sătul de imaginea dezolantă şi bătaia de joc faţă de Mana Natură, joi dimineaţa, Mihai s-a hotărât să acţioneze singur pentru a elibera de „mizeriile aruncate de gunoaie” măcar o porţiune din malul stâng al barajului , sperând că această acţiune voluntară va fi un semnal de alarmă destul de puternic pentru toţi cei cu responsabilităţi în administrarea zonei, darşi pentru „pescarii” ce frecventează zona.Aşadar, dotat cu saci menajeri pentru colectarea gunoiului, mănuşi de unică folosinţă, un instrument special pentru colectare, mâhnire dar şi multă determinare, în mai puţin de două ore, sibianul a reuşit să strângă câteva zeci de kilograme de deşeuri diverse (PET-uri, caserole de plastic, doze de metal, ambalaje, cartoane, ambalaje de sticlă, cutii de conserve, scutece şi absorbante de unică folosinţă etc), pe care le-a depozitat, pe categorii, în saci menajeri, ulterior transportaţi la containerele de gunoi.

  • „Cei care se cred pescari şi lasă în urma lor numai gunoaie, nu cred că sunt altceva decât nişte gunoaie. Ei au impresia că plata taxei pentru permisul de pescuit îi îndreptăţeşte să lase ce vor ei pe locul unde au fost la pescuit. Aici au fost mizerii lăsate de gunoaie, că oameni sau pescari nu se pot numi...  Ceea ce m-a durut cel mai tare a fost imaginea incredibilă pe care o vedeam (eu şi ceilalţi oameni ce ajungeau în zonă), imediat după ce treceam de calea ferată, în drum spre Săcădate, în zona verde ce s-a dezvoltat pe marginea barajului. Mizerii lăsate de domni sau doamne, care vin să pescuiască, nu de animale domestice sau sălbatice. Este gunoi lăsat de fiinţele umane sălbatice, iar orice turist sau orice om care trece prin zonă şi vede o asemenea imagine nu îşi poate face deloc o impresie bună despre România. Nu vreau să fiu lăudat, dar consider că ar trebui ca fiecare gunoi ce vine la pescuit să se gândească de două ori înainte să-şi arunce mizeriile în natură, să-şi ia un săculet cu el, pentru că e foarte simplu, să-şi strângă mizeria şi să şi-o urce în portbagaj, pentru a o duce acasă, la un container de gunoi. Nu luaţi exemplu de la nişte gunoaie care lasă mizerii în natură!”, a fost mesajul transmis public de Mihai O.  

Contactat de redactorul Tribunei, sibianul Mihai O. a declarat că, în urma acestei acţiuni, intenţionează să solicite o întrevedere cu administratorii zonei de pescuit, pentru a-i ruga să instaleze în zonă un panou cu reguli de protecţie a mediului ce trebuie păstrate de cei ce vin la pescuit şi pentru a identifica posibilităţile înmulţirii controalelor efectuate aici.


comentarii
7 comentarii

Animale nu se pot numii, numai creaturi ordinare cei care lasa mizeriile peste tot. Respect mare pentru CETATEANUL care aduna gunoaiele lasate de imbecili mizerabili !
LAE
15.10.2020 20:24
felicitari domnului Mihai, bravo
ina
16.10.2020 09:07
Mai ramane de rezolvat problema pescuitului ilegal !!!
gigi
16.10.2020 11:26
Mihai O.:
1. Bravo
2. "Nu vreau să fiu lăudat..." :))
3. Administratorii zonei de pescuit ar tb sa mai curete si ei (daca tot incaseaza taxe nefacand nimic).
4. Urat din partea pescarilor
Eu
16.10.2020 18:10
Mihai O este un OM adevarat. Dupa ca ce ca are o familie numeroasa, ingrijeste copiii altora, isi mai si gaseste timp sa adune mizeria altora. Si pentru asta nu apeleaza la ONG, institutii sau ajutorul altora. Pune chiar masina personala la bataie si face el singur curatenie dupa mojicii "iubitori de natura si aer curat"
unul care il cunoaste
17.10.2020 19:04
Sper ca a adunat,remarcabilul cetatean anonim si gunoaiele GUNOAIELOR care se improprietaresc de cativa ani cu malul Oltului,din aprilie pana in octombrie si pe care nu ii deranjeaza nici un *oficial*, nici de la primaria Avrig,nici vreun *belit* de la una din cele doua *asociatii *de pescuit din judet unde se ingradeste malul , se instaleaza corturi si rulote *WC* si unde braconajul e la el acasa.Sincere felicitari OMULUI respectiv si sa aiba de grija ca nicio fapta buna nu va ramane nepedepsita( c-asa-i la noi ).
Sibby Annu
18.10.2020 21:24
Mihaita -- nu ai facut bine astazi oamenii normali ca tine, sunt etichetati -prosti-- Sunt sigur ca dupa cateva saptamani gunoaiele vor fi la locul lor -- Asta datorita faptului ca administratia -- Rcovita , Avrig are dureri in fund de ce se intampla in jurul lor -- platiti baban din taxe si banuti trasi de la oameni pentru - protectia mediului si permise de pescuit---- Desteapta=te omule cu o floare nu se face primavara-- Apreciez munca ta dar lasa pe cei pusi in functii platiti pentru asta sa-si faca datoria lor--- altfel totul se va duce pe rapa iar singur nu vei faca fata nepasarii atat a pescarilor, cat si a edililor
18.10.2020 22:15
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia