Tribuna
Fabrica Sevis
Șase permise reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, după o acțiune a Poliției, în Sibiu
Laura BUCIU
995 vizualizari
Șase permise reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, după o acțiune a Poliției, în Sibiu
© Arhivă

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri sibieni au fost constatat trei infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute pentru suspendarea dreptului de a conduce șase permise, au fost retrase opt certificate de înmatriculare și au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei.

Astfel, miercuri dimineață, în jurul orei 06.00, pe DN 7, în localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au oprit pentru un control de rutină un ansamblu TIR, condus pe direcția Vâlcea – Sibiu de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Vâlcea.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara, în jurul orei 21.00, pe DJ 142C, în afara orașului Dumbrăveni, un alt șofer a fost testat alcoolscopic, cu un rezultat pozitiv. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, localnic, ce conducea un autoturism având o concentrație de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Joi dimineață, în jurul orei 03.00, în localitatea Șelimbăr, pe strada Mihai Viteazu, polițiștii l-au verificat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei trei șoferi au fost duși la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Ulterior, în fiecare caz, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

15 accidente în primele 7 luni din cauza alcoolului la volan

 

În perioada ianuarie – iulie 2021, în județul Sibiu, conducerea sub influența alcoolului a dus la producerea a 15 accidente rutiere, dintre care unul grav, soldat cu decesul unei persoane. În accidentele provocate de șoferi băuți au fost rănite 17 persoane.

Acest accident s-a produs la data de 13 iunie, în jurul orei 05.00, când trei tineri se întorceau cu mașina acasă, în satul Boian, de la o petrecere dintr-o localitate vecină. La volan se afla un tânăr de 19 ani, care tocmai primise dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La ieșirea din localitatea Blăjel, într-o curbă la stânga, șoferul a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Cel mai bun prieten al celui aflat la volan, a murit pe loc, iar al doilea amic al șoferului a suferit răni ușoare. Victimele, în vârstă de 18 ani, erau vecini și prieteni ai șoferului. Testarea alcoolscopică a celui care a condus a oferit primul indiciu referitor la cauzele producerii tragediei. Cu o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, cu rezultate de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la care s-a adăugat viteza neadaptată pe un drum în curbă, toate acestea au creionat circumstanțele producerii tragediei. Cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, conducătorul auto a fost reținut și, ulterior, plasat în arest la domiciliu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia