Tribuna
PNL
Şase nominalizări la cinci categorii pentru "Radu Stanca", la Premiile Uniter
Andra MARINESCU
3003 vizualizari
Şase nominalizări la cinci categorii pentru
Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a primit şase nominalizări la cinci categorii pentru Premiile UNITER 2013. Astfel, a fost propus pentru cea mai bună scenografie, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună regie şi cel mai bun spectacol.
Uniunea Teatrală din Ro­mânia a anunţat lista nomi­nalizărilor pentru ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, unde TNRS a primit şase nominalizări la cinci categorii. Aflat la cea de-a XXI-a ediţie, evenimentul va avea loc luni, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, din juriul de nominalizări făcând parte criticii Maria Zărnescu, Ion Parhon şi Mircea Morariu.

"Călătoriile lui Gulliver" şi "Platonov", spectacole de succes

Teatrului Naţional din Sibiu i-au fost recunoscute meritele şi la Gala UNITER de anul acesta. Astfel, este propus ca având cea mai bună scenografie, a lui Dragoş Buhagiar, care s-a implicat în spectacolul "Că­lătoriile lui Gulliver", cea mai bună actriţă în rol secundar prin Ofelia Popii, pentru rolul Sofiei Egorovna din repre­zentaţia "Platonov", cea mai bună regie, ce îi aparţine lui Silviu Purcărete pentru "Călătoriile lui Gulliver", cel mai bun actor în rol principal, înfăţişat de Nicu Mihoc, prin rolul titular din "Platonov", şi cel mai bun spectacol, marcat prin "Călătoriile lui Gulliver", care a îmbinat exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, în regia lui Purcărete, şi prin "Platonov" de A. P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija. "Pentru noi, aceste nomi­nalizări sunt o bucurie şi re­prezintă o recunoaştere im­portantă a activităţii noastre, având în vedere dimen­siunea proiectelor propuse, dar şi turneele întreprinse", mărturiseşte Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.
comentarii
1 comentarii

Felicitari si mult succes!!!
Gabriela B.
06.03.2013 11:12
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica