Tribuna
Șase județe, între care și Sibiu, au rămas fără curent electric. Avaria de proporții este investigată la nivel european
Șase județe, între care și Sibiu, au rămas fără curent electric. Avaria de proporții este investigată la nivel european
© Arhiva TRIBUNA
A început cu o întrerupere minoră de curent vineri, în jurul orei 10:30. Apoi a continat cu o adevărată orgă de lumini, ca la discotecă, după amiaza, în jurul orei 15:30, după care curentul a căzut complet. Acelaşi lucru s-a petrecut în tot judeţul ca şi în judeţele Cluj, Braşov, Mureş, Alba, Bistriţa şi Hunedoara.

Abia în jurul orei 18, după o nouă întrerupere de curent la Sibiu şi după frecvente scăderi ale tensiunii, pagina facebook a Transelectrica a anunţat că "Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării. Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E."

O postare a combinatului chimic Azomureş vorbeşte despre eliberarea unei cantităţi de substanţe chimice în aer.

„Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatul.
Incidentul se petrece la patru zile după ce Electrica a anunţat, "finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absorbție a "celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, respectiv SDEE Transilvania Nord , SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord care au devenit "Distribuție Energie Electrică Romania SA" – DEER.
"Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distributie din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, declara, la acea vreme, Corina Popescu, director general Electrica SA.
Noua DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

 

 

comentarii
3 comentarii

bine ca a aflat si tribuna de problema
08.01.2021 21:24
Ce problema?N-a aflat nimic.Cauzele?Vinovatii.Interesele materiale si alte si alte....cand se va afla?.
gogu
09.01.2021 17:41
Daca se fac anchete pe bune la Transelectrica ....
Valentin
10.01.2021 11:15
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia