Tribuna
PNL
Șase decese în 24 de ore, dintre care trei sunt din focarul de la Căminul din Șelimbăr. Polițiștii împart amenzi celor care nu poartă mască
Laura BUCIU
1351 vizualizari
Șase decese în 24 de ore, dintre care trei sunt din focarul de la Căminul din Șelimbăr. Polițiștii împart amenzi celor care nu poartă mască
Foto cu caracter ilustrativ © facebook.com/politiasibiu

Șase decese ale unor persoane care au fost infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate marți de reprezentanții Prefecturii Sibiu, trei dintre ele fiind din focarul de la Căminul de persoane vârstnice de la Șelimbăr. Este vorba de două femei de 87 și 88 de ani și de un bărbat de 88 de ani, din focar. De asemenea, alte trei decese au fost înregistrate la două femei – una de 56 de ani și alta de 74 de ani -, și la un bărbat de 58 de ani.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3.677 de persoane (dintre care 3.485 de adulți și 192 de copii).

Până marți au fost vindecate 2.135 de persoane, iar 160 au decedat.

 

38 de noi cazuri în 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 38 de persoane. Este vorba de cinci copii, de opt persoane cu vârste între 19 și 29 de ani, șapte cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani, nouă persoane cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, patru cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani, alte patru cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani, o persoană între 80 și 89 de ani.

În județ sunt 1.459 persoane aflate în carantină la domiciliu și 514 în izolare.

 

Zeci de sancțiuni sibienilor care nu poartă mască

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activitățile de verificare participând 109 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.398 de persoane  și 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 159 mijloace de transport, din care 144 de mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor, polițiștii sibieni au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 32 de pasageri și un șofer pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 133 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. 

comentarii
1 comentarii

amenda pentru neputatrea mastii afara este ILEGALA
veri legea din mai2020
nu recomand nimic da guvernantii locali sa mai cireasca legea
nu eu am votat ci pdlpnl,usr,psd,udmr
adt3
20.10.2020 17:04
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia