Tribuna
Sărbătoarea Verii onorată de Karl-Josef Laumann
Adrian POPESCU
1244 vizualizari
Sărbătoarea Verii onorată de Karl-Josef Laumann

Accesând site-ul Consulatului Republicii Federale Germania eşti întâmpinat, din start, de un citat (atractiv şi punctual) semnat de Excelenţa Sa, consulul Hans Erich Tischler: "Misiunea noastră constă în aprofundarea strânselor relaţii cu Transilvania, în special în domeniile economic şi cultural, precum şi sprijinirea minorităţii germane, punte importantă între ţările noastre". Activităţile derulate de mediul diplomatic german acreditat în România via Sibiu susţin, fără echivoc, acest deziderat.

În nota citatului menţionat se înscrie şi activitatea care are loc azi, 13 iunie, începând cu ora 19.00. Este vorba despre tradiţionala "Serbare a Verii", în cadrul căreia business-ul va fi în armonie perfectă cu buna dispoziţie şi relaxarea.

Afirmaţia ne este susţinută de prezenţa Ministrului de Stat al Muncii, Sănătăţii şi Afacerilor Sociale, Karl-Josef Laumann - reprezentând landul Renania de Nord-Westfalia. Ministrul Laumann este un cunoscut şi reputat politician german al Uniunii Creştin-Democrate din Germania. În Bundestag, domnia sa a activat în cadrul "Grupului de lucru al grupurilor parlamentare CDU / CSU" - în domeniul "Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale". Merită să amintim un aspect interesant din CV-ul domniei sale, anume că a fost parte decidentă în negocierile de formare a celui de-al patrulea guvern de coaliţie, condus de cancelarul federal al Germaniei - Angela Merkel. Domnul  Laumann a mai condus şi grupul de lucru pentru afaceri sociale alături de Barbara Stamm şi Andrea Nahles, în Renania de Nord-Westfalia. Pe parcursul vizitei pe care o întreprinde în România, în perioada 13-15 iunie.a.c., Karl-Josef Laumann  doreşte să se informeze cu privire la posibilităţile de investiţii  germane în Transilvania. Referitor la cadrul de socializare, de la Consulatul Republicii Federale Germania, acesta este o oportunitate în plus pentru ministrul Laumann de a cunoaşte personalităţi  ale vieţii plolitice, economice şi sociale din circumscripţia consulară pe care o vizitează, De de facto evenimentul este  un cadru de comunicare şi networking pentru toţi oaspeţii şi invitaţii Consulatului Republicii Federale Germania de la Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia