Tribuna
Sărbătoarea Recoltei la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului: 25 de producători tradiţionali aşteaptă vizitatorii să guste bunătăţile toamnei
Sărbătoarea Recoltei la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului: 25 de producători tradiţionali aşteaptă vizitatorii să guste bunătăţile toamnei

Muzeul ASTRA organizează duminică, 9 octombrie, între orele 10 şi 16, Sărbătoarea Recoltei, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Evenimentul va reuni 25 de producători tradiționali din județul Sibiu și nu numai, care vor fi prezenți la standurile special amenajate cu legume și fructe proaspete, conserve gata preparate, dulcețuri și siropuri, must de mere, must de struguri, vin, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și plăcinte, dar și produse apicole, zacuscă și multe alte delicatese. În cadrul evenimentului se vor desfășura și o serie de ateliere gastronomice, unde se vor pregăti patru preparate: dulceață de gutui, zacuscă cu vinete și două preparate calde: ciorbă de varză cu carne de oaie și iahnie de fasole cu cârnați și costiță.

"Prin prisma producătorilor și mai ales prin roadele muncii lor, vizitatorii vor putea să cunoască resursele locale și rețetele învățate din satele acestora de proveniență. Preparatele alese sunt în acord cu resursele disponibile în această perioadă de toamnă: varza de toamnă se taie acum de pe câmpurile pe care a început să se aștearnă bruma, oile sunt numai bune de tăiat în prag de toamnă, iar boabele de fâsoiță sunt culese în acest timp de pe vrejurile urcate pe tulăii de porumb. Sărbătoarea Recoltei este un eveniment prin care vom pune în valoare toamna ca anotimp al abundenței dar și al chibzuinței și al priceperii în a conserva cât mai bine legumele și fructele. La Sărbătoarea recoltei vom avea prilejul și să învățăm sub atenta supraveghere a meșterilor, astfel că un meșter din județul Harghita ne va învăța tainele împletirii răchitei pentru a face minunatele coșuri, foarte des folosite la depozitarea sau la transportarea fructelor sau a legumelor. Tot acum va avea loc și un atelier pentru cei mici: vor învăța cum să recunoască diferite tipuri de grăunțe și făineturi, le vor da prin sită, pregătind făină numai bună pentru aluaturi pufoase.", a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA. 

Evenimentul se desfășoară în cadrul programului "Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol 2022".comentarii
6 comentarii

SARBATOAREA RECOLTEI A FOST LA 1 OCTOMBRIE IN CHINA .
io
05.10.2022 17:00
ERA MAI BINRE IN PIATA MARE. MUZEUL VREA SA FACA BANI PE SPINAREA NOASTRA , IAR DACA VREI SA CUMPERI CEVA LEGUME FRUCTE AI CE CARA PINA LA AUTOBUZ SA TAXI
GIGI
08.10.2022 10:42
Sărbătoarea revoltei la Astra.
Ding
08.10.2022 16:19
Plătești o grămadă de bani intrarea,că să papi niște fasole,sau o zama de varză.Tipic plaiurilor noastre,bani aruncați degeaba. Poftă deasă.
Pepe
08.10.2022 23:18
Sărbătoarea Recoltei n-are ce căuta la ASTRA!De când a încăput, însă,pe mâinile unui cămătar fără scrupule,toate merg de-andoaselea iar cei de la Consiliul Județean dorm în papuci!Și cu această idee creață, dușmanul sibieni lor a dat-o in bară: producătorii nu vând,vizitatorii evită muzeul că-i scump,doar aleile vor fi brăzdate de roțile mașinilor care împânzesc muzeul.ASTRA a devenit un maidan!Se aude,doamna Cîmpean?
A?a s? fie,oare?
09.10.2022 15:46
Chiar așa, azi de ziua Recoltei au fost mii de vizitatori ce se realizează din banii întrării care este exagerat de scumpă și la casele în renovare sau conservare nu să făcut nimic de aproximativ 3ani, noi sibienii ar trebui să beneficiem de reducere. Mai nou totul se organizează în Muzeu ca să facă vânzare domnii cu berea artizanala și domnii cu salata de vinete că alții nu au loc .
Papa Pius
09.10.2022 23:14
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA