Tribuna
PNL
Șapte școli din Sibiu au trecut în scenariul roșu
Șapte școli din Sibiu au trecut în scenariul roșu

70 de învățători, 1.050 de elevi, șase persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și 11 persoane din cadrul personalului nedidactic din unitățile de învățământ din județul Sibiu lipsesc de la activitățile didactice din cauza coronavirusului, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

În urma centralizării datelor pentru miercuri, 21 octombrie, la nivelul județului Sibiu situația cazurilor de îmbolnăvire confirmate cu SARS-CoV-2 și a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 este următoarea: 19 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, printre ei sunt zece elevi din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Ocna Sibiului), șapte cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia și Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita) și 2 cadre nedidactice (Liceul Tehnologic Cisnădie și Școala Gimnazială Apoldu de Sus). 1.118 persoane sunt carantinate/izolate, printre care  se numără 1.040 de elevi, 63 cadre didactice, șase cadre didactice auxiliar și nouă cadre nedidactice.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

“În comparație cu datele oferite marți, 20 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu patru elevi și patru cadre didactice) și al persoanelor carantinate/izolate internate (a scăzut cu 2 elevi și 2 cadre didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 303 elevi, cu trei cadre didactice și cu un cadru nedidactic, dar a crescut cu un cadru didactic auxiliar), în total fiind 1.118 persoane”, spun reprezentanții IȘJ.

Potrivit acestora, miercuri, 21 octombrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:  258 de unități de învățământ urmează Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ; 50 de unități de învățământ merg pe Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 25 unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Școala Gimnazială Cașolț și Grădinița cu Program Normal Nou Român) – mai mult cu șapte unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia