Continental
Tribuna
Șapte copii confirmați cu noul coronavirus la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Spitalul are propriul laborator de testare
Șapte copii confirmați cu noul coronavirus la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Spitalul are propriul laborator de testare

Șapte copii au fost confirmați cu noul coronavirus la Spitalul de Pediatrie, în condițiile în care spitalul sibian are, din 3 aprilie, propriul laborator de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19.

Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai mic pacient are patru ani.

„În laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu,  realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu, s-a pus în funcțiune linia de testare pentru confirmarea infecției cu noul coronavirus.  S-au efectuat primele testări cu zece probe prelevate de la personalul medical și o probă de la un pacient deja confirmat pozitiv. Rezultatele testelor efectuate la personal au fost negative, iar rezultatul testului efectuat pacientului confirmat a fost pozitiv, concordant cu rezultatele deja cunoscute. Odată încheiată această etapă, linia de testare este pregătită pentru testarea pacienților”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este desemnat spital care va trata cazurile de COVID 19 la copii.

Săptămâna trecută, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie a devenit funcțional, în urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu.

Laboratorul are capacitatea de a prelucra zilnic 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare.

Spitalul a comandat 500 de truse de testare, dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor, potrivit informațiilor transmise zilele trecute de Primăria Sibiu.

 

 

comentarii
2 comentarii

Adcica avem doua testere la care nu avem truse de testare.
Bravo SIBIU sunteti cei mai buni....
Mister
06.04.2020 16:29
Pai nu au avut bani de kit-uri de testare!
Ei s-au gandit doar la salariul lor, strict! Au ajuns 100% pt salarii, cand dai 4000 euro net pe luna unui medic, cred si eu ca nu mai ai bani nici de pansament!

Asta a fost managementul! Asta a fost comanda politica! Bani de salarii, sa le dam salarii, ca daca au salarii oamenii tac din gura, ascund mizeria sistemului sub pres... si noi, politicienii, putem fura in liniste!!!

Aveti ce ati semanat!
Pacat ca sufera copiii astia, astia vor plati si creditele pe 30 de ani luate pentru pensii si salarii din ultimii 2-3 ani! Vai de ei!
costinel
07.04.2020 12:43
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia