Tribuna
Șantierul de pe Viitorului se va încheia în iunie. 129 de piloți au fost forați în mal și sunt finalizate zidurile de sprijin pentru lărgirea drumului
Șantierul de pe Viitorului se va încheia în iunie. 129 de piloți au fost forați în mal și sunt finalizate zidurile de sprijin pentru lărgirea drumului
© Răzvan Negru

Lucrările pe strada Viitorului, pe tronsonul dintre strada Târgu Fânului și strada Moara de Scoarță au fost reluate în această primăvară. Potrivit contractului, șantierul va fi încheiat în luna iunie.

Până acum, constructorii au realizat 129 de piloți forați în mal și zidurile de sprijin în zona în care a fost lățit drumul. De asemenea, este gata structura de mari dimensiuni pentru protecția colectorului de canalizare de sub podul CFR, prin turnarea unor grinzi și a unei plăci din beton armat, potrivit unui răspuns al Primăriei Sibiu.

Relocarea rețelelor de gaz, electricitate și apă (conductă magistrală, și deci o lucrare amplă) a fost realizată, s-a lucrat la amenajarea rețelei de canalizare pluvială și la lucrat la noua rețea de iluminat public, la infrastructura drumului și a trotuarelor.

© Răzvan Negru
© Răzvan Negru

În următoarele săptămâni se vor finaliza lucrările de amenajare a trotuarelor și a carosabilului. De asemenea, se va finaliza montarea stâlpilor de iluminat.

„Conform contractului, lucrările pe această stradă se vor încheia în luna iunie, dat fiind faptul că, în conformitate cu normativele în domeniu, perioada de sezon rece, când nu s-a putut lucra din cauza temperaturilor scăzute, nu este calculată în termenul contractual”, potrivit municipalității.

 

© Răzvan Negru
© Răzvan Negru

Un șantier complex

 

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță, a fost dat în luna mai a anului trecut.

Investiția se ridică la 11,73 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Lucrările au un grad mare de complexitate și dificultate deoarece au inclus coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare, lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative, modernizarea infrastructurii drumului, crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor, modernizarea sistemului de iluminat public și a celui de preluare a apelor pluviale, precum și înlocuirea parapeților dinspre râul Cibin.           

 

 

© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
© Răzvan Negru
 comentarii
12 comentarii

Lucrările au început în 8 Mai 2023 și aveau termen 10 luni.Cine răspunde ca nu s-a respectat termenul???Cine răspunde de bătaia de joc de pe Str Constituției-Podul Garii-Calea Gusteritei?Iar avem memoria scurta???
Vasi
27.03.2024 21:01
Podul Gării trebuie dărâmat și construit un altul gen Podul Basarab sau alte poduri moderne din București
Leonard
27.03.2024 22:20
Arată fain. Btw. unde e liota moșilor congreși care întreabă câți copaci uscați și putreziți au fost tăiați?
Erlkoenig
28.03.2024 00:39
Initial lucrarile aveau termen luna martie, dupa care primaria a transmis ca cele 3 luni de iarna, in care s-au intrerupt ca asa e moda in constructii, se vor adauga la termenul dat initial. O magarie, iarna nu prea a fost, au fost putine zile in care temperaturile au fost foarte joase. Lucrarile puteau merge mai departe, era nevoie de atentie la turnarea betonului dar si aici se poate merge cu aditivi pana pe la -5 grade.
Florin
28.03.2024 06:50
Voi iarăși sunteți nebuni... Piloții pilotează avioane, mașini de curse, etc. Ce au forat băieții aceștia se numesc piloni. :D Nu le mai dați emoții inutile la săracii aviatori și sportivi că nu îi forează nimeni la Sibiu. :>
Limba Român? ?i Autocorectul
28.03.2024 07:11
Dexul explică cum că ar fi corecte ambele cuvinte când au sensul de structuri de susținere și consolidare, diferența fiind că piloții sunt în adâncime și pilonii la exterior. Astăzi am învățat ceva nou.
Pilotii si Pilonii
28.03.2024 07:18
ce de specialisti din tastatura pyla mea
28.03.2024 08:26
termenul era de 8 luni.
Stalpii de iluminat sunt in mijlocul trotuarului???? Trotuarul e mai mic de 1 metru.......din noiembrie nu lucreaza nimini acolo.....de ce? ca avem pe unde merge....Primiaria....
mister
28.03.2024 12:42
De la inceput a stiut jigodia de Fodor ca o sa tina lucrarea pana in Iunie pentru ca proasta orasului are nevoie de taiat "pamblica"inainte de alegeri!!!!
O mizerie
28.03.2024 16:05
Fraților mergeți la vot ca aceasta femeie de 71 ani sia bătut joc de noi cetățeni din oraș asta nu ai este rușine și cu tupeu iara sa băgat la alegeri pentru încă un mandat eu locuiesc în zona nu cred ca sunt 300 m de trotuar și șosea din 2 decembrie pana acuma 2 săptămâni nimeni nu a lucrat nimic și afara în decembrie era 15 grade eu zică ca 2 săptămâni dacă sar lucra 8 ore pe zi ar fi gata dar doamna care are probleme de sănătate se joaca cu răbdare noastră prin aglomerati bara la bara acuma vrea și podul de la gara sa al bage în reabilitare e dusa rău iesiti la vot și votați sa ne scăpată de Forul ca doar suntem Români sa nu ne mai conducă (Sasi)
Alyn
29.03.2024 13:58
nu doamna fodor lucreaza la lucru sint muncitori ramasi in romania harnici au plecat din tara spor la munca
05.04.2024 13:23
Mai bine zis bataia de joc se va termina in iunie.
me
13.04.2024 18:06
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA