Tribuna
Șantierele Sibiului nu sunt afectate de criza coronavirus. Primarul Astrid Fodor a verificat lucrările mari
Sorana MAIER
3517 vizualizari
Șantierele Sibiului nu sunt afectate de criza coronavirus. Primarul Astrid Fodor a verificat lucrările mari

Criza cu care deja se confruntă multe domenii din economie și administrație din cauza epidemiei de coronavirus nu a afectat șantierele care sunt deschise încă din luna februarie pentru lucrările mari din Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a făcut o vizită pe câteva dintre cele mai mari șantiere, printre care și cel pentru reparații capitale în cartierul Hipodrom.

„Șantierele deschise de Primăria Sibiu nu sunt afectate în acest moment de măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus”, potrivit Primăriei Sibiu.

 

Modernizarea Hipodromului – 26 milioane lei pentru 2 ani

 

Unul dintre cele mai mari șantiere ale Sibiului este modernizarea cartierului Hipodrom, care este parte din proiectul administrației locale de a moderniza toate cartierele orașului.

La finalul anului trecut, Primăria Sibiu a semnat un contract de peste 26 de milioane de lei cu firma SC Geiger Transilvania SRL Mureș, care are termen de execuție de 24 de luni.

Lucrările au început la finalul lunii februarie și vizează cartierul Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu.

Proiectul presupune reabilitarea străzilor și aleilor, amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare, instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat, modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare, modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie, amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali, amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

În ultimii ani, Primăria Sibiu a reușit să modernizeze cartierul Dioda, mai multe zone din cartierul Hipodrom, cartierele Valea Aurie, Reșița II, Broscărie, Turnișor, zona Școala de Înot și cea din jurul Gării. Zona Henri

.


comentarii
4 comentarii

Ai mai iesit din carapace dna Primar? Da prin alte zone, mai ales la periferie cand mai dai? Ca sa vezi ce dezastru pastoresti..... Esti rupta de realitate!
Netz
19.03.2020 06:49
Un primar adevarat nu merge in inspectii cu fotograful Marcovici dupa ea, sa creeze impresia ca intradevar munceste. Bine macar ca nu a venit pe tocuri, cum o facea cu alte ocazii.
Darius
19.03.2020 13:31
De ce nu dezinfecteaza cu cloramina orasul. Este strict necesar !!!!!!!!!
Dog
19.03.2020 19:23
stau in zona din poza. copacii aia mari, care abia au crescut, vor fi pusi la pamant. e incredibil ce tragedie...
vrem spatii verzi da radem tot sa facem parcari. am fost la primarie...nimic, nicio sansa.
rusine!
era una din putinele zone cu "padure" in orasul asta betonat.
daca iesi din saracia asta de tara, la germani, americani, olandezi etc e plin de copaci peste tot. la noi se taie si se betoneaza. felicitari!
aia nu fac renovare aici, fac macel. distrug toata zona aia verde din jurul blocurilor...
me345
19.03.2020 21:54
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica