Tribuna
Sanctitatea Sa Papa Francisc sosește la Sibiu în luna iunie
Sanctitatea Sa Papa Francisc sosește la Sibiu în luna iunie
© presidency.ro

Sanctitatea Sa Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internaţional Sibiu în timpul vizitei Apostolice care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie în România. Papa Francisc ajunge la Sibiu în 2 iunie. EL vine de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, unde are loc Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici.

Papa Francisc îşi va încheia vizita în România, de la Sibiu, unde în ultima zi a şederii Sale va avea loc ceremonia oficială a plecării, pe Aeroportul Internaţional Sibiu, la ora 17.00, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

 

Programul Sanctităţii Sale în timpul vizitei în România

 

Sanctitatea Sa Papa Francisc soseşte în România în data de 31 mai, la ora 11.30, când aeronava aterizează pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti şi are loc ceremonia de bun venit.

La ora 12.00 are loc Ceremonia oficială de primire, la Palatul Cotroceni, urmată de un ceremonial militar, de fotografia oficială şi de convorbiri tête-à-tête între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Sanctitatea Sa Papa Francisc.

La ora 13.00 are loc o întâlnire cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic, la Palatul Cotroceni şi apoi alocuţiunea preşedintelui României, urmat de discursul Sanctităţii Sale Papa Francisc.

La ora 15.45, la Palatul Patriarhiei, va avea loc o întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, apoi o întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, urmată de discursul Sanctităţii Sale, de o rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuţiuni şi cântări pascale, la Catedrala Naţională.

Urmează un salut al Sanctităţii Sale, apoi Sfânta Liturghie, la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif” şi Omilia Sanctităţii Sale.

Sâmbătă, 1 iunie 2019, la ora 11.20 Papa Francisc soseşte la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc. La ora 11.45 are loc Sfânta Liturghie, la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc şi Omilia Sanctităţii Sale.

La ora 17.25 va avea loc vizita la Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi întâlnire Mariană cu tinerii şi cu familiile, la Palatul Culturii din Iaşi. Urmează, apoi, un discurs al Sanctităţii Sale.

Duminică, 2 iunie 2019, Papa Francisc îşi începe ziua vizitei Sale la ora 10.35, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. La ora 10.45 va avea loc Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici, pe Câmpia Libertăţii din Blaj şi Omilia Sanctităţii Sale; „Regina Coeli”.

La ora 15.40, Papa Francisc se întâlneşte cu comunitatea romă din Blaj şi va avea loc un salut al Sanctităţii Sale.

La ora 17.00 Papa Francisc ajunge la Aeroportul Internaţional din Sibiu, iar la ora 17.20 are loc ceremonia oficială a plecării.

 

Papa vine la invitaţia Preşedintelui României

 

În perioada 31 mai – 2 iunie, Sanctitatea Sa Papa Francisc vine într-o vizită Apostolică în România. Vizita de stat a Sanctităţii Sale se desfăşoară la invitaţia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a adresat această invitaţie prima dată în luna mai 2015, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun, şi a reînnoit-o prin scrisoarea transmisă Sanctităţii Sale în luna martie 2017.

Invitaţia preşedintelui României a fost completată de cea a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, precum şi de mesajul personal al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pregătirea şi desfăşurarea vizitei Apostolice în cele mai bune condiţii fiind posibilă cu sprijinul tuturor autorităţilor responsabile, atât publice, cât şi religioase.

Vizita Papei Francisc se va desfăşura la Bucureşti, în data de 31 mai, la Șumuleu Ciuc şi la Iaşi, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, în data de 2 iunie.

Preşedintele României îl va întâmpina pe Sanctitatea Sa vineri, 31 mai, ora 11.30, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:00.

Vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc se va încheia duminică, 2 iunie, ora 17.30, cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

 

comentarii
1 comentarii

Papa decoleaza de la Sibiu;aterizeaza la Bucale,
papafakenews
25.03.2019 16:24
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia