Tribuna
Sâmbătă se deschide primul centru de tip drive- through din județul Sibiu, la Cazarma 90 din municipiu
Laura BUCIU
2061 vizualizari
Sâmbătă se deschide primul centru de tip drive- through din județul Sibiu, la Cazarma 90 din municipiu

Sâmbătă, în data de 8 mai, va fi deschis primul centru de tip drive-through din județul Sibiu, în Parcarea Cazarma 90, care va funcționa zilnic, în intervalul orar 09.00-19.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, centrele de tip drive-through sunt destinate marilor orașe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. Acestea se adresează celor care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, dar care sosesc cu mijloacele de transport personale sau cu mijloace de transport în comun, de tip taxi.

 

Cum se face vaccinarea la drive-through

 

În zona de triaj a centrului de vaccinare drive-through înregistrările vor fi efectuate pe baza unui document de identitate, fiind recomandat totodată, să fie prezentat personalului medical chestionarul de triaj și cel de consimțământ, completate. Documentele pot fi accesate pe site-ul DSP Sibiu (www.dspsibiu.ro), la adresa https://www.dspsibiu.ro/documente-vaccinare-drive-thru/.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare. La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă la completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare. Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spațiului special amenajat după caz. După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare.

Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere.

În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză de vaccin. În funcție de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului.

După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate inițial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacității de vaccinare a centrului.

 

comentarii
2 comentarii

Se va umple parcare , in 8 mai este ziua lor , va fi plin de psd-isti .
S
07.05.2021 11:49
Nu sunt cu PeeSeeDee, dar nu cumva PNL-istul Catu-matu si guWernerul USR-ist incearca sa convinga oamenii sa se otraveasca? Nu ei mituiesc de la presa si pana la manelisti sa faca reclama experimentelor genetice care sunt denumite vaccinuri anti-covid?
Q pentru S
07.05.2021 15:53
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA