Tribuna
Salvatorii de vieți se întâlnesc la Zilele Medicinei de Urgență Sibiene
Salvatorii de vieți se întâlnesc la Zilele Medicinei de Urgență Sibiene
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Ca în fiecare toamnă, la Sibiu se desfășoară Zilele Medicinei de Urgență Sibiene. Practic, este vorba de un curs de inițiere în medicina de urgență și prespitalicească. Manifestarea științifică este adresată studenților mediciniști, medicilor tineri și medicilor cu experiență care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele cu privire la resuscitarea pacienților, cât și sibienilor care își doresc sa învețe să acorde primul ajutor.

Evenimentul se va desfășura în două etape: 25-27 octombrie și 1-3 noiembrie și este organizat de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - Facultatea de Medicină și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Deschiderea simpozionului va avea loc în data de 25 octombrie la ora 16.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, str. Lucian Blaga, NR. 2A, fiind oficiată de către Dr. Roșca Constantin, Medic Șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, care se va adresa participanților.

„Acest eveniment are o dublă însemnătate: pe de-o parte cea științifică prin aportul adus în  procesul de educație medicală continuă pentru toți cei implicați în medicina de urgență, de la studenți și voluntari SMURD până la medici rezidenți și specialiști,  iar pe de alta o însemnătate practică, pentru că oamenii pot învăța cum trebuie să procedeze într-o situație limită, unde un ajutor acordat corect face diferența dintre viață și moarte”, explică dr. Roșca Constantin, medic șef UPU Sibiu.  

Programul cursului va cuprinde o sesiune de comunicări științifice cu o tematică variată: stopul cardio-respirator, trauma, urgențele: cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice și toxicologice, precum și ateliere practice: suportul vital de bază  și suportul vital avansat.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA