Continental
Tribuna
Salariul minim nu mai creşte în funcţie de vechime de la 1 ianuarie! Ce primesc angajaţii cu peste un an vechime în domeniul în care s-au specializat
Rareș BIŢU
2310 vizualizari
Salariul minim nu mai creşte în funcţie de vechime de la 1 ianuarie! Ce primesc angajaţii cu peste un an vechime în domeniul în care s-au specializat

Salariul minim va creşte în funcţie de vechime! În loc de 1.900 de lei pe lună, toţi angajaţii vor câştiga 2.080 de lei! Iar cei cu vechime de minimum 15 ani vor încasa 2.350 de lei! Şi toate acestea de la 1 ianuarie! 1 ianuarie 2019! Aşa suna zilele trecute anunţul Guvernului, iar de sunat tre să recunosc că nu suna deloc rău.

De miercuri însă, nu mai sună deloc: Ministerul Muncii s-a răzgândit şi s-a văzut nevoit să mai taie din elanul zilelor trecute când erau şi bani, şi ... entuziasm. 
 Legea salarizării unitare prevedea creşterea diferenţiată a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, însă Ministerul Muncii a modificat-o pe ultima sută de metri. 

Consiliul Economic şi Social a aprobat miercuri un amendament care prevede că, la 1 ianuarie, salariul minim pe economie va creşte la 2.080 lei pentru angajaţii fără studii superioare, şi la 2.350 lei doar pentru cei cu studii superioare care profesează de cel puţin 1 an în domeniul în care s-au specializat.   

  • "A fost eliminată prevederea care propune creşterea salariului minim pe economie la 2.350 lei pentru angajaţii care au peste 15 ani vechime, această valoare fiind acceptată doar pentru angajaţii cu peste 1 an vechime în domeniul în care s-au specializat”, a declarat pentru adevarul.ro Liviu Apostoiu, prim vicepreşedinte Cartel Alfa.   

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune că ordonanţa privind creşterea salariului minim pe economie va fi aprobată în şedinţa Guvernului de vineri.   
Iniţial, Ministerul Muncii a propus ca salariul minim brut pe economie să crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună, pentru toţi angajaţii.
Angajaţii cu studii superioare şi cel puţin 15 ani vechime ar fi urmat să încaseze 2.350 de lei pe lună.

comentarii
1 comentarii

incet incet se destrama mitul cu "crestere economica record".
Dupa ca de 2 ani nu s-a investit nimic pentru ca banii au fost luati si bagati in subventiile clientilor psd acum incepe sa nu se mai poata baga gunoiul sub covor.
s-au inghetat salariile, blocat angajarile, nu se mai dau primele si nu se platesc orele suplimentare.
dar daca esti in psd mai poti fura ceva timp pana intra lucrurile in normal si incepem sa platim din greu nota de plata lasata mostenire: deficit record, inflatie record, imprumuturi externe record (peste 10 miliarde doar in ultimele 2 luni cu termen lung si dobanzi pe masura) toate in timp ce psd prin valcov da vina pe martieni ca noi nu avem autostrazi. si spitale si scoli si ...
realitatea incepe sa se vada prin valul de minciuni psd
06.12.2018 09:02
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia