Tribuna
Salariaţii vor beneficia de o indemnizaţie de 75% suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj
Salariaţii vor beneficia de o indemnizaţie de 75% suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu informează că potrivit O.U.G nr. 30/2020 (pentru modificarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV 2), pe perioada stării de urgenţă (16 martie-16 aprilie), în cazul suspendării temporare a contractelor individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, în conformitate cu dispoziţiile art. 52 alin. 1 lit. c din Codul Muncii, salariaţii vor beneficia de o indemnizaţie suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Nivelul indemnizației va fi de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat plătit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. De aceste prevederi urmează să beneficieze salariații angajatorilor care îndeplinesc una din următoarele condiții: întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și dețin Certificatul de situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prevăzut la art. 12 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează certificatul de situații de urgență conform metodologiei aprobată prin ordin; reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19, şi ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului (ianuarie - februarie 2020) și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte active la data intrării in vigoare a noilor prevederi legale.

Angajatorii prevăzuţi la art. XI alin. 2 lit.a din O.U.G.nr.30/2020 vor depune la A.J.O.F.M SIBIU următoarele documentecertificatul de situaţie de urgenţă; cerere-  anexa1 -  OUG nr.30/2020; tabel nominal - anexa 2 - OUG nr.30/2020;

Angajatorii prevăzuţi la art. XI alin. 2 lit.b din O.U.G.nr.30/2020 vor depune la   A.J.O.F.M   SIBIU următoarele documente: declaraţia pe propria răspundere a administratorului din care să rezulte că s-a înregistrat o diminuarea a încasărilor din luna anterioară depunerii declaraţiei pe propria răspundere; cerere-  anexa1 -  OUG nr.30/2020; tabel nominal - anexa 2 - OUG nr.30/2020.

Documentele se transmit la adresa de e-mail sibiu@anofm.gov.ro începând cu data de: 1 aprilie (pentru perioada 16-31 martie); 1 mai (pentru perioada 1-16 aprilie). Angajatorii şi angajaţii care doresc informaţii suplimentare privind acordarea şomajului tehnic, pot apela Call Center:021/4444-000, număr cu tarif normal cât şi AJOFM SIBIU tel. 0269-237.719 sau 0269-210.567.

 

 

 

 

comentarii
1 comentarii

Vreau să-i mulțumesc dr. PADMAN un caster de vrăji foarte puternic, care mă ajută să-mi aduc soțul înapoi la mine, în urmă cu câteva luni am o problemă serioasă cu soțul meu, în măsura în care a ieșit din casă și a început să se întâlnească cu o altă femeie și el a rămas cu femeia, aproape că am renunțat până când am văzut o mărturie online despre dr. PADMAN și am decis să-l contactez. I-am explicat problema mea și m-a asigurat că voi vedea un rezultat pozitiv după 24 de ore, în mod surprinzător soțul meu a revenit a doua zi după vraja, implorându-mă să-l iert și mi-a promis să nu mă mai lase niciodată, mulțumită dr unității pentru vraja reală și, dacă aveți vreo problemă, contactați-l, este sincer.

site web: https://padmanspell.com

Whatsapp +19492293867

E-mail: padmanlovespell@yahoo.com.

https://twitter.com/padman_dr.
Patricia
25.03.2020 02:30
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA