Tribuna
PNL
Sala ”Henry Selbing”, inaugurată la Filarmonica de Stat Sibiu
Liuba STARII
1661 vizualizari
Sala ”Henry Selbing”, inaugurată la Filarmonica de Stat Sibiu
Filarmonica de Stat Sibiu a găzduit zilele trecute, un eveniment de pe agenda celei de-a patra ediţii a Conferinţei Internaţionale ”Antropologia Comunicaţiei”. Cu acest prilej, a fost inaugurată Sala Mică a complexului Thalia, care începând de vineri, 27 septembrie, poartă numele primului director al Filarmonicii, dirijorul Henry Selbing.

Evenimentul a debutat cu momente artistice, susţinute de tinere talente ale Sibiului.
Miruna Ropotin a prezentat câteva piese din repertoriul ei, pe care le-a compus în timpul taberei de vară şi pe care le interpretează ”cu mult suflet”, după cum a mărturisit tânăra pianistă.

"Dacă în comunitatea sibiană numele lui Selbing este mai puţin amintit, în Filarmonica din Sibiu domnia lui este amintit aproape zilnic. De multe ori ne amintim cum se desfăşurau şi ce se întâmpla la concertele lui Selbing”, a spus Cristian Lupeş, director al Filarmonicii de Stat Sibiu.

La evenimentul de inaugurare a mai participat şi Christine Manta-Klemens, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care a subliniat importanţa proiectelor culturale pentru comunitatea sibiană: ”Trebuie să vă mulţumesc din partea Consiliului Judeţean pentru astfel de iniţiative, pentru că noi, cei care stăm toată ziua acoperiţi de hârtii, deseori, nu ne gândim la astfel de lucruri, care sunt importante pentru cultura sibiană, pentru oamenii care fac parte din spectrul cultural. Este foarte bine că veniţi către noi cu astfel de propuneri şi ne bucurăm că putem să vă sprijinim”.

Tot vineri, Ileana Selbing, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, a donat instituţiei un tablou intitulat ”Carl Filtsch şi profesorii săi”, pe care a pictat pe soţul său îndrăgit alături de  Frederic Chopin şi Franz Liszt.
"A fost o persoană luminoasă. Nu ştia ce înseamnă o bârfă. Era foarte disciplinat şi foarte curat. Citea enorm de mult. Nu exista să nu citească. Faptul că avea doar o mână nu l-a înrăit, nu avea invidie, din contră era foarte mândru că a reuşit cu un singur braţ să facă mai multe lucruri. A fost modest şi onest. Nu ştia ce înseamnă o minciună. Nu am întâlnit pe niciun om cu atâtea calităţi.(...) Henry Selbing trebuie să rămână în istoria muzicii”, a conchis Ileana Selbing.

comentarii
1 comentarii

ar fi ff potrivit sa existe o placa memoriala pe casa,locul unde a trait marele dirijor H.Selbing!
maria
02.10.2019 14:27
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia