Tribuna
Să tot fii şcolar în ţara asta! Elevii vor primi vouchere pentru adidaşi şi trening
Să tot fii şcolar în ţara asta! Elevii vor primi vouchere pentru adidaşi şi trening

"Vom da" îşi mai trece încă o victorie în cont! Elevii care n-au toalete vor primi toalete, care n-au tablete vor primi tablete, care n-au mere şi iaurt de import primesc deja, iată, mere şi iaurt de import, ce mai, trai pe vătrai, viaţa de şcolar. 

Unde mai pui că dacă n-au nici trening sau adidaşi şi din ăstea vor primi graţie tot mărinimiei statului care ştiţi doar că veghează neîncetat ca o mamă căpătâiul unui copil cu febră. Doar febra nu ştie nici măcar cum să i-o ia, darmite s-o îndepărteze, dar nu pentru asta ne-am adunat astăzi aici. Ci pentru a constata că în ziua în care  - apaluze! - cei de la butoane au mărit mizeria de-i zice alocaţie de la 84 la 150 de lei - colosală sumă! - a venit şi vestea că şcolarii vor primi vouchere pentru adidaşi şi trening. Mbine, acuma "vor primi" nu înseamnă că-i şi grabă mare. Mai contează că până se va şi întâmpla acest lucru, prichindeii de la pregătitoare vor avea deja barbă, ăia de-a cincea vor fi luaţi deja în colimator de angajatori canadieni, în vreme ce ăştia de liceu ştiu deja cum să schimbe şalupa veche cu una nouă fără de care traiul în Noua Zeelandă practic nu e trai. Este că nu mai contează? 

Nu ştiu cum s-o traduce asta în finlandeză, să zicem, dar dacă a zis Andronescu e clar: 600 de milioane de lei vor fi alocate pentru rechizite, pentru întreg anul şcolar. Şi vouchere pentru echipament sportiv, respectiv "costum de trening şi adidaşi".
... Cine-a pus uralele ăstea aici? Păi, aici v-aţi găsit, dom`ne, tocmai lângă roaba cu confetti? Ia luaţi-le rapid, că n-am loc pentru declaraţia Abramburicăi, c-aşa-i zice încă lumea pe net. 

  • "Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. (...) Procedura va fi Legea achiziţiilor publice. Nu putem să fim în afara legii. Intenţionăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial şi două cărţi - Limba română şi Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru Evaluarea de la clasa a VIII-a şi pentru ciclul liceal disciplinele care sunt discipline de examen", a anunţat ministrul Educaţiei.

Cer scuze, nici asta nu prea ştiu cum s-o traduce-n finlandeză, dar promit că măcar în norvegiană tot o dibuiesc cumva. Că să anunţi că intenţionezi să nu laşi elevii fără manuale în timpul învăţământului gratuit e, într-adevăr, mare lucru. Şi-ar fi păcat, tare păcat, să nu afle şi înapoiaţii ăia de nordici cum şi ce e de făcut când ai la cherem o Educaţie complet ologită. 
În prezent, învăţământul e obligatoriu de la clasa pregătitoare până şi în clasa a X-a. Toţi aceşti elevi vor primi vouchere pentru echipament sportiv. 

  • "Pentru echipamentul sportiv se dau vouchere şi fiecare îşi cumpără potrivit măsurii costum de trening şi adidaşi”, a precizat Andronescu, atentă ca nu care cumva vreun pişpiriu de clasa I să apară la ora de sport cu adidaşi mărimea 42. C-ar fi păcat s-ajungă de râsul curcilor doar fiindcă a ignorat o povaţă, iată, bine ţintită.

...Poftim? Ce zici? ... "Când se dau voucherele?" E, hai că eşti chiar obraznic! Adică ţi se întinde un deget şi iar vrei toată mâna? Păi, dacă-n loc de degetul ăsta cu ghiul, era ăla din mijloc, îţi pica mai bine? 






comentarii
1 comentarii

Foarte bine caci fara adidasi si treninguri bune nu vor putea sa fuga rapid cind in scoli va cadea tencuieli si ziduri si fuga sportiva la wc -ul din fundul curti e mai legera decit imbracati cu tundra si opinci
mike
20.02.2019 01:35
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA