Tribuna
S-o fi depăşit norma de turişti de sărbători, dar Podul Minciunilor a rămas ca o paparudă
S-o fi depăşit norma de turişti de sărbători, dar Podul Minciunilor a rămas ca o paparudă

Da, ştim. Sărbători, venim la Sibiu că suntem turişti şi vrem să vedem minunăţia de oraş care e Viena paraşutată pe pământ românesc, adică Sibiu. Ne plimbăm, dăm ture de Piaţă, mâncăm la un restaurant, şi mergem acolo, pe legendarul Pod al Minciunilor, simbol al Sibiului, că era luminat, aşa festiv, cu boltă, ne facem selfi şi, desigur, montăm pe el ciorchini de lacăte de amor şi, în plus, ne mâzgălim numele pe el.

În general, locurile acestea "cu nume" din fiecare oraş turistic sunt primele victime ale, culmea, turiştilor. Că aşa e turistul român. Nu îi ajunge că umblă, că vede, că face poze. Trebuie să lase şi un semn matzerial şi palpabil al trecerii sale pe aici.

Aşa aflăm că Bianca a fost cu Adrian pe aici. Oau. Sau că (S)ima şi Rebe sunt BFF. "BFF" însemnând, "Best Friends Forever" în uitata limbă română, "Cei mai buni prieteni pe vecie". Nu e aşa? Cum nu e aşa - doar e scris acolo, pe Podul Minciunilor!

Şi IAR revenim la lacăte. Adică noi scriem până ni se ia că e de porc să îţi pecetluieşti, cu lacăt sau fără, iubirea veşnică (până la proba contrarie) pe un pod cunoscut ca fiind al MINCIUNILOR, iar ei continuă să o ardă, aşa, fake-romantic. Păi de banii pe lacătul ăla mai bine şi-ar fi luat o cafea de la automat şi se jurau verbal, oriunde pe teritoriul oraşului, la fântâna din Piaţa Mare, în gară, pe locul fostei terase "Nufărul", în parc la Eminescu.

Şi se pare că a fost o întreagă migraţie de îndrăgostiţi aşa, "pe lacăte", că sunt foarte multe. Nu-i nimic, o să vină băieţii cu cleştele cel mare şi o să le trimită dovada de amor la fier vechi. Că, nu-i aşa, doar e Podul Minciunilor şi e permis orice atunci când te încurci cu minciunile.  


comentarii
1 comentarii

Dați tare la stânga. Degeaba.
Podu Londrei e plin de lăcate. Să vezi ce de mai coduri de spart la Vatican. Prin pod și în chimnițe!
Toth N. E. Semnat
21.01.2020 21:12
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia