Tribuna
S-au afișat notele la Evaluarea Națională! Niciun elev de 10, în județul Sibiu
Andra MARINESCU
3328 vizualizari
S-au afișat notele la Evaluarea Națională! Niciun elev de 10, în județul Sibiu
Marți dimineață au fost afișate notele de la examenul de Evaluare Națională. Potrivit primelor rezultate, niciun elev din județul Sibiu nu a obținut media 10. Cea mai mare medie a fost 9.90, obținută de șapte absolvenți din clasa a VIII-a, respectiv de Raluca Ștefana Aftenie, de la Liceul Teoretic "Constantin Noica” Sibiu, Daria Ioana Blaga, de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr” Sibiu, Bianca Daneș, de la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, Alexia Maria Bîrză, Ana Maria Chioran și Bogdan George Gheban, de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr” Sibiu, precum și de Otilia Maria Gîță, de la Școala Gimnazială "Ion Pop Reteganul” Orlat.

Potrivit statisticilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, procentul de promovabilitate este de 76,82%, înainte de contestații.

La Limba și literatura română procentul a fost de 88,55%, 22 de elevi obținând note de 10, iar la Matematică procentul de promovabilitate a fost de 66,29%, 20 de elevi obținând notă maximă, dintre care 12 au fost de la Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu.

La Limba maternă, au fost patru note de 10, procentul de promovabilitate fiind de 94.90%.

După afișarea rezultatelor, absolvenții de clasa a VIII-a nemulțumiți de rezultate au putut depune contestații între orele 14 – 19.

Unde merg elevii cu cele mai mari medii

Printre cei șapte elevi care au obținut cele mai mari note la Evaluarea Națională se numără și Otilia Gîță, care a terminat cursurile Şcolii Gimnaziale "Ion Pop Reteganul" din Orlat, fiind eleva din mediul rural care a obținut cea mai mare medie la examen. Aceasta spune că rezultatele au reflectat munca ei de patru ani. "Am făcut meditaţii la limba română şi matematică pe tot parcursul acestui an școlar. A fost un an destul de extenuant şi stresant, dar rezultatele au arătat că nu am muncit degeaba. Toţi cunoscuţii m-au felicitat pentru aceste rezultate, iar părinții sunt mândri de mine", precizează eleva. La Evaluarea Națională, Otilia Gîţă a obţinut 9.80 la limba şi literatura română şi 10 la matematică. "La matematică, cu toate că a fost greu, mă aşteptam să iau o notă aşa mare, pentru că am muncit din greu. De asemenea, la română mă aşteptam să obţin un rezultat bun, dar nu chiar 9.80", adaugă Otilia. Aceasta spune că, la finalul acestui an școlar a primit și o primă din partea conducerii școlii din Orlat, pentru că a avut cea mai mare medie din cadrul instituției de învățământ. Otilia vrea, în continuare, să urmeze Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu, specializarea Matematică – Informatică.

Tot la “Goga”, dar la Științe Bilingv, își dorește să meargă și Raluca Aftenie, care a obținut la Evaluarea Națională media 9.90. Absolventa de la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu a luat 9.80 la matematică și 10 la română.

“Cei patru ani de gimnaziu au fost patru ani munciți. Am crezut mereu în puterile mele, nu m-am dat bătută și am încercat să dau tot ce pot la aceste examene, pentru care m-am pregătit intens, mai ales în clasa a opta”, spune tânăra.

După cei șapte elevi de 9.90, au urmat mai multe medii de 9.77, 9.75, 9,73, 9.72 și 9.71, aparținând elevilor de la „Lazăr” din Sibiu, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială „Cireșarii” Mediaș, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu.


Unde au fost cele mai mici note


Potrivit rezultatelor afișate, cele mai mici note au fost obținute de elevi de la Școala Gimnazială "Georg Daniel Teuts" Agnita (un elev a obținut media 1), Școala Gimnazială Boian (1.12), Școala Gimnazială "Andrei Șaguna" Șura Mare (1.22), Școala Gimnazială Alămor (1.27), Școala Gimnazială Șaroș pe Târnave (1.25), Colegiul Tehnic "A. T. Laurian" Agnita (1.50), Școala Gimnazială Mălâncrav (1.57) și Școala Gimnazială "Bathory Istvan" Mediaș (1.78). 

 

La Evaluarea Națională au participat circa 3.000 de elevi din județul Sibiu, care au susținut probele examenului în 86 de centre.

Rezultatele se găsesc AICI

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia