Tribuna
S-a redeschis circulaţia pe strada Mihai Viteazu din Avrig
Dan FRÂNCU
1722 vizualizari
S-a redeschis circulaţia pe strada Mihai Viteazu din Avrig
La aproximativ opt luni de la începerea executării lucrărilor la obiectivul de investiţii "Modernizarea străzii Mihai Viteazu - Avrig", circulaţia autovehiculelor pe această cale rutieră a fost reluată, şoferii nevoiţi să circule înspre sau dinspre Mîrşa - Tălmaciu scăpând, în sfârşit, de chinul utilizării rutei ocolitoare prin zona "Podul lui Moise”.

 

Chiar dacă circulaţia se va desfăşura, pentru o scurtă perioadă, în condiţii de şantier (marcajul rutier nu a fost încă aplicat pe asfalt şi nici nu au fost amplasate toate semnele de circulaţie), decizia luată de autoritatea locală şi constructor a fost primită cu mare bucurie de cei ce circulă în zonă. Mai mult, efortul depus pentru încheierea lucrărilor principale (pentru turnarea celui de-al doilea strat de asfalt - stratul de uzură, s-a lucrat chiar şi noaptea), este apreciat aşa cum se cuvine, atât de reprezentanţii societăţilor comerciale ce activează în zonă cât şi de simplii cetăţeni, deoarece sosirea anotimpului rece fără ca strada să fie dată în exploatare ar fi făcut şi mai problematică circulaţia pe ruta ocolitoare.

Anunţul referitor la deschiderea circulaţiei, în regim de şantier, pe strada Mihai Viteazu .a fost făcut pe Primăria oraşului Avrig printr-o postare pe pagina oficială de facebook.

 

Cu o jumătate de an înainte de termen…

 

Obiectivul de investiţii "Modernizarea străzii Mihai Viteazu - Avrig" a cuprins execuţia lucrărilor de înlocuire a reţelei de alimentare cu apă potabilă, introducerea reţelei de canalizare ape menajere (parţial), realizarea unei reţele noi de canalizare pluvială, amenajarea de trotuare, spaţii de parcare, acces auto către proprietăţi şi acces pietonal, spaţii verzi, patru staţii de autobuz (câte două pe fiecare sens) etc.  Lucrările de execuţie la acest obiectiv au debutat în primăvara acestui an, dar termenul de finalizare, prevăzut în contract, este jumătatea anului viitor, Aşadar, obiectivul de investiţii va fi finalizat cu aproximativ o jumătate de an mai repede.

 

Cele mai importante străzi ale Avrigului au fost modernizate

 

În urmă cu doar câteva săptămâni, circulaţia rutieră a fost reluată şi pe întreg traseul străzii Gheorghe Lazăr, după încheierea lucrărilor de execuţie la obiectivul de investiţii “Modernizarea străzii Gheorghe Lazăr - Avrig”. Străzile Mihai Viteazu şi Gheorghe Lazăr se întâlnesc în zona  Judecătoriei Avrig – Biserica Ortodoxă “Intrarea Domnului în Ierusalim – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Acestea reprezintă cele mai importante străzi ale Avrigului, a căror lungime totală depăşeşte doi kilometri. Finalizarea lucrărilor de modernizare a celor două străzi oferă şoferilor posibilitatea de a traversa oraşul înspre Mîrşa sau Porumbacu de Jos, în condiţii mult mai bune, aspectul întregii zone fiind, de asemenea, mult îmbunătăţit. Modernizările celor două străzi au constituit, împreună, cele mai importante obiective de investiţii în infrastructura rutieră desfăşurate în Avrig în ultimii 30 de ani.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia