Continental
Tribuna
S-a pronunţat falimentul Enev Avrig SRL, societatea Consiliului Local Avrig
S-a pronunţat falimentul Enev Avrig SRL, societatea Consiliului Local Avrig

SC Enev Avrig SRL, societatea Consiliului Local al oraşului Avrig, a intrat în faliment. Hotărârea Tribunalului Sibiu privitoare la falimentul societăţii avrigene a fost pronunţată în 15 ianuarie 2020. Abonaţii societăţii (zona Coloniei ACH Avrig şi Zona Turistică Valea Avrigului) vor fi preluaţi de alt operator.
Înfiinţată în urmă cu 10 ani, la iniţiativa primarului de la acea vreme, Arnold Gunter Klingeis, cu scopul principal de a gestiona proiectele energetice aflate atunci în strategia conducerii administrative a oraşului şi aprobate de legislativul local, SC Enev Avrig SRL a reuşit să devină producător autorizat de energie electrică, precum şi distribuitor de energie electrică. Zona gestionată de societatea avrigeană cuprindea Colonia ACH Avrig şi Zona Turistică Valea Avrigului, în total fiind deserviţi un număr de aproximativ 1.000 de abonaţi, persoane fizice şi juridice. De asemenea, societatea asigura şi mentenanţa reţelelor de iluminat public din oraşul Avrig, la nevoie executând şi lucrări de extindere a acestora.
În ultimii ani, societatea a parcurs perioade foarte grele, din cauza susţinerii financiare tot mai reduse (aportului de capital) de care a beneficiat din partea Consiliului Local Avrig şi a problemelor economice, organizatorice şi manageriale apărute. Ca urmare, la iniţiativa Consiliului de Administraţie al societăţii şi cu aprobarea proprietarului, a fost  parcursă procedura de insolvenţă şi s-a ajuns la declararea falimentului.
În urma demersurilor făcute, activitatea de distribuţie energie electrică ce a fost asigurată de SC Enev Avrig SRL  este preluată de SDEE Electrica Transilvania Sud, Sucursala Sibiu. (Urmare a acestei schimbări, abonaţii din zonele respective trebuie să apeleze, în caz de nevoie, la serviciile noului distribuitor.)
În cadrul şedinţei ordinare de miercurea trecută, ultimul manager al societăţii, Florin Jugărean, a prezentat membrilor Consiliului Local Avrig o informare referitoare la situaţia acesteia, menţionând că intenţionează să convoace membrii Consiliului de Administraţie al SC Enev Avrig SRL (toţi consilierii locali avrigeni), pentru o întâlnire de informare detaliată.
D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia