Tribuna
Sevis
S-a înfiinţat Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială
Ioan VIDRIGHIN
5141 vizualizari
S-a înfiinţat Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială
* Dialog cu jr. Viorel Duca, director executiv *
- Aveţi de la 1 noiembrie o nouă denumire, o nouă structură de personal. Vă rog să oferiţi cititorilor Tribunei câteva informaţii lămuritoare în acest sens.
- Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică. Este finanţată de la bugetul de stat şi asigură în teritoriu aplicarea unitară a prevederilor legislaţiei în vigoare în domeniul muncii şi protecţiei sociale.
- Câte comisii funcţionează în cadrul noii Direcţii?
- În cadrul Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Sibiu funcţionează 5 comisii vizând: autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulţilor (conform OG 129/2000); acreditarea furnizorilor de servicii sociale (în baza HG 1024/2004); medierea socială (conform HG 1615/2003); abilitarea serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caratcter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (în baza HG 1425/2006); reconstituirea vechimii în muncă (conform Decretului 92/1976); acordarea drepturilor prevăzute de Decretul lege 118/1990.
- În afara activităţii acestor comisii, DMIS Sibiu are şi alte competenţe?
- Da! DMIS Sibiu desfăşoară şi alte activităţi în afara celor enunţate mai sus. Astfel, în calitate de reprezentant al Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, DMIS cooperează şi participă la: Colegiul Prefectural (conform prevederilor HG 460/2007 şi Legii 340/2004); Comisia pentru Dialog Social (în baza HG 569/2002); Comisia pentru Protecţia Drepturilor Copilului (conform prevederilor HG 1437/2004); Comisia pentru Incluziune Socială (conform HG 1217/2006), Consiliul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (conform HG 409/2004); Grupul de lucru mixt pentru persoanele de etnie rromă (conform HG 430/2001) şi la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (în baza OG 21/2001 şi HG 1419/2004)
De asemenea, în sfera atribuţiilor Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Sibiu mai intră următoarele activităţi: ucenicia la locul de muncă; atestare îngrijitori la domiciliu; autorizarea angajatorilor de tip "agent de muncă temporară"; combaterea violenţei în familie; acordarea de subvenţii conform Legii 34/1998; finanţarea pentru unităţile de asistenţă socială; acordarea de ajutoare financiare şi ajutoare de urgenţă; finanţări nerambursabile; secretariat tehnic al Comisiei Judeţene de Incluziune Socială; dialog social; legislaţia muncii şi contracte colective de muncă; medierea socială a conflictelor de interese; distribuirea carnetelor de muncă şi eliberarea şi gestionarea biletelor de odihnă.
- În final, aveţi un mesaj pentru cititorii Tribunei?
- Aş dori să le spun sibienilor, prin intermediul ziarului Tribuna, că DMIS Sibiu continuă o cultură organizaţională bogată de peste 50 de ani şi trebuie percepută în continuare ca principalul reprezentant al Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în teritoriu şi principalul "rezolvator" al problemelor sociale şi de muncă ale cetăţenilor.
La nivelul judeţului nostru, DMIS funcţionează în acelaşi sediu (situat pe Calea Dumbrăvii nr. 17). Împreună cu colegul jr. Aurel Badiu, directorul executiv al noii Agenţii de Prestaţii Sociale îi asigurăm pe sibieni că nu vor resimţi în niciun fel efectele scindării fostei Direcţii de Muncă şi Protecţie Socială Sibiu.
- Vă mulţumesc!comentarii
5 comentarii

ce dracu mai e si asta? nu e de ajuns ajofm?
inca unii care traiesc pe banii statului
04.12.2008 07:21
Persoane intervievata este Vasile Duca! Chiar e posibil ca dupa atatea ani de presa sa nu sti cu cine stai de vorba d-le Vidrighin??????????!!!!!!!
W
04.12.2008 08:26
Slaba, foarte slaba prestatia dumneavoastra Domnule Vidrighin.
Daca mai nou aveti probleme si cu..... memoria, desi e cam devreme zic eu,si pensionarea e o soluie, poate chiar salvatoare.
Lasati-ne macar pe cei care v-am cunoscut, sa ramanem cu amintirea ca ati incercat sa cochetati candva, in tinerete, cu poezia.Deci....
Un coleg
04.12.2008 09:25
e mai mare rusine sa nu sti cu cine stai de vorba
anca
04.12.2008 13:25
zau asa?! nu vom simti nici un efect de pe urma scindarii ? ce vorbiti...nu am primit alocatia din octombrie 2009 si acum suntem in 2010 ...de la ghiseu mi s-a spus ba ca s-a schimbat nu stiu ce program si apar cu adresa veche, ba m-au asigurat ca o s-o primesc ...si nimic...eu zic sa nu va uitati numai in stanga sau dreapta ca FUUUUUURATI, mai uitati-va si sus ...unii oameni sunt atat de saraci ca traiesc si din alocatia asta prapadita ...nesimtitilor !!!!
maria
02.05.2010 00:49
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

Turul ciclist al Sibiului

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat de presa inchidere proiect

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia