Tribuna
PNL
S-a deschis prima boulangerie din Sibiu, Petit Patis
15561 vizualizari
S-a deschis prima boulangerie din Sibiu, Petit Patis

Prima boulangerie din Sibiu și-a deschis porțile pe strada Turnului, numarul 24. Localul, Petit Patis, este specific Franței și prezintă produse de cofetărie, brutărie și panificație. Meniul este variat și include, de asemenea, produse de mic-dejun, cafea de specialitate, precum și o selecție de cocktailuri.

„Ne bucurăm să lansăm un nou concept de local pe piața locală: o boulangerie, așa cum se găsește în Franța. Suntem mândri să prezentăm produsele școlii de boulangerie artizanală și la Sibiu! Petit Patis reprezintă pasiunea noastră pentru produsele fine de cofetărie, brutărie și panificație, specific franțuzești. Sufletul acestui proiect este Liliana Beldean, colega noastră Chef Patissier, care a urmat cursuri intensive la Paris și deține o experiență relevantă pentru a putea crea delicatesele acestea și în Sibiu”, a declarat Ioan Rucărean, administrator Petit Patis.

Programul Petit Patis este de luni până duminică, între orele 8.00 – 20.00 iar majoritatea ingredientelor folosite sunt aduse din Franța, produsele fiind artizanale și de cea mai bună calitate.

„Micul-dejun tradițional parizian include faimosul croissant sau savurosul pain au chocolat, pe care le puteți cumpăra de acum și de la Petit Patis. Tot la boulangeria noastră veți găsi câteva tipuri de pâine pe care le fac francezii, cu secară, semințe, făină albă sau neagră etc. Avem și cel mai renumit produs de brutărie, baguette tradition, dar puteți alege si varietăți precum pain aux graines (aluat de pâine cu semințe), pain au lait (pâine cu lapte), chouquettes (produs de panificație cu unt, din făină de grâu). La capitolul dulciuri, vă întâmpinăm cu Tarte Tatin, Baba Rhum, Cake groisseile, Canele, Choux pistache framboise, Flan Caramel, Flan Vanille, eclere cu ciocolată, cafea, caramel sărat, celebrele macarons, cu fistic, lămâie, whiskey sau căpșuni și multe altele“, a spus Liliana Beldean, Chef Patissier Petit Patis.

La Petit Patis, ritmurile vesele ale muzicii franţuzeşti se aud în surdină, iar clienţii pot să savureze pe loc produsele cumpărate (localul având peste 20 de locuri de stat jos) sau au posibilitatea să le achiziționeze la pachet.

Mai multe informații: https://www.facebook.com/ArtisanPetitPatis/.

 [image=145872]


comentarii
8 comentarii

Boulangerie? In care dictionar?

Cautati un pic farsele lui Buzdugan de prin 2010....ca si atunci de ofereau cursurii de bulangii in Franta ...pardon ...doamna e bulangioaica:)))))
DEX
22.07.2019 18:00
Buna ziua,
Nu este PRIMA "boulangerie" din Sibiu cu produse specific din Franta !
Ronan - CFA Sibiu
23.07.2019 10:24
Off ce repede ati sarit, ba ca nu e prima, ba ca denumirea e dintr-un jargon pe care dl. sau dna. DEX nu o cunoaste (ma rog..intr-o propozitie cu destul de multe greseli pt cele cateva cuvinte scrise acolo).

Daca nu e prima, foarte bine! Concurenta intotdeauna ridica standardele si consumatorul are de castigat!
Succes tuturor si nu aveti decat sa ne convingeti ca sunteti buni! Si haideti sa nu ne mai impiedicam de detalii...rautatile chiar nu-si au rostul.
Succes, Petit Patis!
Sibian
23.07.2019 12:45
Pentru Ronan: care este prima ”boulangerie” cu specific frantuzesc ? Chiar ma intereseaza sa stiu, ca sa cumpar.
Comisarul Maigret
23.07.2019 15:40
Felicitari. De mult asteptam sa deschideti la boulangerie. Ne bucuram si sunem siguri ca veti avea succes. Ne vedem.
Klaus & Carmen
23.07.2019 20:40
Din pacate nu o sa aiba viata lunga, locatia nu o ajuta
aaa
24.07.2019 08:58
o lista de preturi pe undeva ? In poze sa vad si produse similare CA ASPECT un unele de prin mall, ar fi interesant de stiut preturile, multumesc
curiozitate
24.07.2019 09:52
Totusi, ce vreti sa vindeti ca vitrinele si rafturile sunt goale
Am fost in doua zile diferite si n-am avut ce cumpara, batea vantul. Asta e un nou concept ?
Mishu
25.07.2019 13:03
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia