Tribuna
Comunicat de presa
S-a dat startul înscrierilor la Maraton Sibiu. 18 cauze locale vor fi selectate
Ana Maria MĂTUŞOIU
2539 vizualizari
S-a dat startul înscrierilor la Maraton Sibiu. 18 cauze locale vor fi selectate

Fundația Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor pentru Maraton Sibiu 2017. Desfășurat până acum sub formă de Semimaraton, cel mai mare eveniment local de strângere de fonduri se transformă de anul acesta în Maraton. Cei care au idei pentru a schimba în bine comunitatea sibiană sunt invitați să se înscrie până în data de 2 martie, ora 23:59. Maratonul se va desfășura în data de 27 mai, anunță organizatorii. 

Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

  • „În cadrul ediției din acest an a Maratonului dorim să încurajăm proiectele care vizează educația privind colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu, cele care vin cu abordări inovative și inițiativele echipelor informale”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă. 

Vor fi selectate 18 proiecte locale

Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu imparțial, format din reprezentanți ai comunității sibiene, care vor alege 18 cauze. Alături de acestea, Fundația Comunitară își dorește să susțină două cauze care vizează comunitățile din Rășinari și Poplaca - puncte incluse în traseul evenimentului. În plus, organizatorii mai anunță că vor propune o cauză națională, legată de implicarea civică. 

Anul trecut, la cea de-a cincea ediție a SemiMaraton Sibiu s-au adunat la start peste 2.500 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, fiind susținuți de peste 3.200 de donatori. S-au strâns în total 374.400 de lei, fonduri care au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, cu impact în comunitatea locală și un proiect național.  

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia