Tribuna
Apa Canal
"Rute Muzicale" și Franz Schubert, la Biblioteca ASTRA
În ultima zi a lunii iunie, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a devenit gazda concertului cameral "Păstrăvul", susținut de muzicienii Cristiana Mihart, Valentin Șerban, Theodor Andreescu, Mihail Grigore și Victor Savca.


În program au fost incluse piesele "Cvartet" de Victor Savca și cvintetul "Păstrăvul", de Franz Schubert. Împreună cu "Rute Muzicale", cei cinci muzicieni și instrumentele lor au adus publicului o frumoasă poveste acvatică, inspirată de poezia cu același titlu, scrisă de poetul german Christian Friedrich Daniel Schubart, în secolul al XVIII-lea.

"Cvintetul compus de marele compozitor austriac îmbină cu originalitate elemente clasice și romantice pe care tinerii muzicieni le reiau cu maturitate, într-o interpretare robustă, curajoasă și autentică. Pianista Cristiana Mihart se remarcă prin solidaritatea și acuratețea cu care urmărește tema muzicală, alături de spiritul creativ al contrabasistului Victor Savca și sensibilitatea violei lui Theodor Andreescu. Violonistul Valentin Șerban aduce cvintetului dinamism și rigoare, iar violoncelistul Mihail Grigore surprinde prin claritate și erudiție interpretativă", spune bibliotecarul Anamaria Enescu.
De asemenea, cu ocazia concertelor susținute în București, Sibiu și Tulcea, artistul vizual Iulian Sidorencu propune câteva lucrări care au ca temă frontierele dintre real și imaginar, ilustrând capacitatea de manipulare a imaginilor fotografice.
Concertul face parte din inițiativa asociației "Rute Muzicale" de promovare a repertoriului cameral și a tinerilor interpreți de valoare din România. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA