Tribuna
Rusciorului se închide total traficului
Laura BUCIU
1409 vizualizari
Rusciorului se închide total traficului
* Lucrările la gaz au amânat începerea activităţilor de reabilitare a carosabilului şi reţelei de apă pe strada Rusciorului * Termenul din contract prevede reabilitarea în termen de 12 luni de la darea ordinului de începere a lucrărilor *
Traficul din zona Terezian intră într-o nouă fază joi, 23 iulie. Şi asta pentru că strada Rusciorului se va închide definitiv traficului. Tot mai mulţi sibieni nemulţumiţi au trimis scrisori sau e-mail-uri pe adresa redacţiei cu privire la lucrările de pe această stradă, care mai mult au stagnat decât s-au desfăşurat. Municipalitatea spune că nu are nicio vină pentru că lucrările nu au mai putut avansa din cauza distribuitorului de gaz.

Lucrarea de pe strada Rusciorului a fost atribuită, prin contract, societăţii Energie Termică SA şi are termen de finalizare 12 luni de la darea ordinului de începere a activităţii, care a fost în primăvara acestui an. Practic, SC Energie Termică SA poate finaliza lucrarea de reabilitare a reţelei de apă şi a carosabilului până în primăvara anului 2010. Nimeni nu a luat în calcul faptul că există probleme şi cu gazul. Nici măcar E.On Gaz. Potrivit Primăriei Sibiu, "societatea deţinătoare a reţelei de gaz a constatat că pe strada Rusciorului reţeaua este situată la o adâncime mai mică decât prevede legislaţia în domeniu". Astfel, E. On Gaz a luat decizia de a coborî reţeaua proprie la o adâncime stas de 80 de centimetri", mai spun reprezentanţii Primăriei Sibiu.


Valoarea contractului semnat între SC Energie Termică şi Primăria Sibiu este în valoare de peste 7 milioane de lei, adică aproximativ 1,6 milioane de euro. Pentru ca societatea să se apuce de reabilitarea străzii şi a reţelei de apă este nevoie mai întâi de coborârea reţelei de gaz. Astfel, de joi, strada Rusciorului va fi închisă total traficului, pentru că încep săpăturile generale. Municipalitatea speră, însă, că lucrările se vor încadra în graficul de la început şi că strada va fi reabilitată total în cele 12 luni care se tot scurg din primăvara acestui an.
comentarii
7 comentarii

pai pe primarie o doare undeva ca noi ne rupem masinile in zona, le spalam dimineata si peste 1 ora sunt pline de praf. Johannis nu circula pe aici, asa ca fraierii pot sa rabda un an intreg sa se asfalteze un petec de strada...
Bravos, mon cher.
locatar
22.07.2009 00:50
ptr.locatar : ce treaba are primarul cu reabilitarea retelei de gaz sau cu asfaltarea?
asa ca,mon cher,esti cam pe langa subiect.
d-usa-atlanta
22.07.2009 08:01
PAi are frate, ca doar el stabileste termenii si antreprenorul. Dar astia suntem, ne trebuie 1 an ca sa asfltam 1 km de drum. Inplus e o strada strategica a orasului...intr-o tara normala nu cred ca dura mai mult de o luna.
Scooby
22.07.2009 09:43
Se termina strada Siretului pina la alegerile locale?In ritmul "sustinut" in care se lucreaza acum,nu cred.
Bloc 114
22.07.2009 15:38
Pai, daca Primaria, semneaza contractul, impreuna cu, Energie Termica, chiar - ce treaba o fi avind ?.Oare se afla in treaba?.In acest caz, primarul chiar ca are treaba. Si inca mare.
Colocalar.
22.07.2009 18:03
Celor cu memoria scurta tin sa le reamintesc ca intre 1990 si 2000 nu s-a refacut nici un metru de carosabil sau trotoar in Sibiu ca sa nu mai vorbesc de inlocuirea retelelor de canalizare si apa care erau din 1930 toamna. Ala da "deceniu de impliniri marete"!!
Ioana
22.07.2009 18:15
Pentru Ioana: si ce legatura are asta? De ce trebuie tot timpul sa comparam cu ce NU S-A FACUT? Asa vrei sa mergem mai departe? Hello, vrem sa mergem inainte nu sa gasim mereu scuze ca sa ne explicam nerealizarile.
Scooby
22.07.2009 18:54
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia