FITS 2024
Tribuna
Rugăciune şi flori la Monumentul Eroilor din Agnita: „Datoria noastră este de a arăta că am înțeles sensul jertfei lor supreme”
Rugăciune şi flori la Monumentul Eroilor din Agnita: „Datoria noastră este de a arăta că am înțeles sensul jertfei lor supreme”

Când clopotele bisericii au anunțat încheierea liturghiei din sărbătoarea „Înălțarea Domnului”, creștinii și un sobor de preoți din Agnita s-au îndreptat spre monumentul eroilor din parcul „Căpitan Axente Lene” pentru a aduce un omagiu celor căzuți în luptă pentru libertatea țării.

După intonarea imnului național, s-a păstrat un moment de reculegere iar apoi preoți au oficiat un parastas de pomenire a eroilor neamului.

A răsunat apoi „Imnul eroilor”, pe ritmurile căruia, pe soclul monumentului au fost depuse coroane de flori de către Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, Primăria Agnita, Consiliul Local Agnita, reprezentanți ai instituțiilor din oraș și ai partidelor politice.

În fața monumentului înconjurat de flori a luat cuvântul preotul Protopop Andrei Iancu, menționând că prin jertfa lor eroi au devenit martiri ai neamului și ai credinței pe care au apărat-o cu prețul vieții și pomenirea lor este o datorie sfântă.

Colonelul Gheorghe Alin-Daniel de la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” a spus că „Astăzi suntem datori și onorați, în același timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc, și ai interesului național, pentru care au dus jertfa propriilor vieți, atât în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic, cât și în ținuturi din alte continente”.

Primarul Alin-Ciprian Schiau-Gull a menționat că „Prin ceea ce întreprindem astăzi aici, generații noi și vechi, tineri și mai în vârstă, civili și militari, cu toții cinstim faptele de vitejie, curaj și eroism ale ostașilor români, care au fost duse până la sacrificiul suprem. Datoria noastră este de a arăta că am înțeles sensul jertfei lor supreme și de a menține vie memoria și recunoștința veșnică față de Eroii Neamului”.

I. BÂRSAN

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica