Tribuna
Sevis
Romgaz infirmă criza pe piaţa gazelor naturale: „Am înmagazinat de două ori mai mult”
Romgaz infirmă criza pe piaţa gazelor naturale: „Am înmagazinat de două ori mai mult”

Societatea Romgaz a transmis că a înmagazinat peste 633 de milioane de metri cubi de gaze naturale, mai mult decât prevede obligația de stocare conform ordinului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

  • „Compania îşi reafirmă angajamentul pentru a respecta toate reglementările în vigoare şi subliniază că orice informaţie nereală vehiculată în presă poate alimenta o criza nereală în piaţa gazelor în apropierea sezonului rece referitor la aprovizionarea cu cantităţile de gaze naturale necesare”, arată Romgaz într-un comunicat de presă transmis joi.

În prezent, Romgaz are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi de gaze naturale (avea obligaţia să înmagazineze peste 300 milioane metri cubi), iar capacitatea totală de stoc este de 1,93 miliarde metri cubi, depăşind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde metri cubi, pentru toţi operatorii din piaţă.

În total, incluzând depozitul Depomureş, la ora actuala România are înmagazinată o cantitate de gaze de 2,18 miliarde metri cubi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia