Tribuna
PNL
Romgaz donează peste 800.000 euro pentru dotarea Terapiei Intensive din Spitalul Clinic Județean Sibiu
Sorana MAIER
2754 vizualizari
Romgaz donează peste 800.000 euro pentru dotarea Terapiei Intensive din Spitalul Clinic Județean Sibiu

Sistemul medical sibian este sprijinit în lupta contra pandemiei COVID-19 de societatea Romgaz, care a donat peste 800.000 de euro pentru sprijinirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea secţiilor Anestezie și Terapie Intensivă în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor cu COVID 19.

ROMGAZ a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19. ROMGAZ a oferit suport financiar în valoare de 3.980.000 lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru extinderea şi dotarea secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă în vederea pregătirii pentru tratarea pacienţilor COVID 19.
“Continuăm lupta împotriva noului tip de coronavirus prin investiții constante pentru sănătatea comunităţii locale! Am decis să alocăm aceşti bani pentru a susţine personalul medical şi pentru a-i ajuta pe pacienţii afectaţi de COVID-19. Suntem alături de autorităţile locale, de administraţia centrală şi de toţi factorii implicaţi la nivel naţional pentru că, doar împreună, prin coagularea eforturilor, putem să depăşim această perioadă de criză. Pe aceasta cale doresc să mulţumesc în mod special Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu şi Directorului Spitalului Judeţean pentru buna colaborare şi implicare în susţinerea comunităţii locale. Exemplul domniilor lor este unul de urmat! Trebuie să schimbăm paradigma şi să ne asigurăm că investiţia constantă, susţinută în sănătatea comunitară va continua pe termen lung. Este momentul să investim mai mult în sănătate pentru a putea oferi un climat propice dezvoltării generaţiilor viitoare. În perioada următoare vom susține și alte unități medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut, dar redutabil”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general Romgaz.

Acesta nu este primul sprijin al companiei pentru spitalul sibian. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a beneficiat în ultimii trei ani de sume pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală pentru secţia Oftalmologie, secţia ATI şi Cardiologie II, de circa 2.600.000 lei.
De la începutul declanşării stării de urgenţă, ROMGAZ a sprijinit Crucea Roşie Română pentru a achiziţiona şi distribui 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19 şi a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României, prin amplificarea campaniei naționale de informare și conștientizare a populației privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu,  mulțumit companiei pentru sprijinul pe care l-a acordat.

„Romgaz, un partener cu vechime în fapte bune pentru cea mai mare unitate spitalicească din județul Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, donează 3,98 milioane lei pentru extinderea capacității Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), pentru o mai bună gestionare a cazurilor grave de bolnavi cu COVID - 19. Licitația pentru dotarea secției ATI este lansată. Le mulțumesc și pe această cale că sunt alături de noi, autoritățile locale, de managementul spitalului, de toate cadrele medicale, de pacienți și, extins, de toată comunitatea locală”, a spus Daniela Cîmpean.

Foto: facebook/daniela cîmpean

comentarii
1 comentarii

felicitari ROMGAZ MEDIAS !!!!! ScrietiMedias, pt ca nu toata lumea ce va citeste, stie ca romgaz are sediul central in Medias !!!!
marius
02.04.2020 22:06
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia