Tribuna
Românii nu își fac doar stocuri de făină. În două săptămâni au cumpărat 2 milioane de pachete de drojdie
Românii nu își fac doar stocuri de făină. În două săptămâni au cumpărat 2 milioane de pachete de drojdie
Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie și până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) și în România. Unul dintre cei mai mari producători de drojdie proaspătă și uscată a livrat către magazinele din toată țara un milion de pachete de drojdie în perioada 9-15 martie, iar, în perioada 16-22 martie, comenzile s-au dublat. Cantitatea pachetelor de drojdie este suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini.

În mod normal, fabrica de drojdie livra săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje. De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

“Anul trecut în martie, dar și în februarie 2020, am avut comenzi săptămânale de aproximativ 650.000 de pachete de drojdie pentru consum casnic. Această cantitate poate fi folosită pentru a produce aproape șapte milioane de pâini a câte 400 de grame fiecare. În săptămâna 9-15 martie, am livrat un milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs, comenzile s-au dublat: două milioane de pachete de drojdie. Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuție la fel și luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului și rugăm clientii să susțină consumul responsabil. Peste 200 de persoane lucrează în fabrica de la Pașcani, iar producătorul de drojdie a luat toate măsurile necesare pentru ca sănătatea angajaților să fie protejată și activitatea să nu fie întreruptă”, explică Cristina Hanganu, directorul de vânzări al companiei.

Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, se asigură cantitatea necesară de drojdie și pentru segmentul profesional. Compania asigură peste 50% din necesarul de drojdie pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania. Și pe acest segment a fost înregistrată o creștere a comenzilor de drojdie ce vor fi livrate în această săptămână, creștere cu aproximativ 50% față de comenzile livrate săptămână trecută (9-15 martie).

”Avem stocuri suficiente de materii prime pentru a continua activitatea fabricii pe o perioadă lungă de timp și subliniem acest lucru. Estimăm că și în săptămânile următoare vom primi un număr mare de comenzi, activitatea de producție și cea de livrare desfășurându-se în parametri normali”, conchide Cristina Hanganu.

comentarii
3 comentarii

Asta o fi fabrica de pâine a republicii. Din Pașcani, că nu se spune clar. Fabrica de pâne sau de drojdie. Mănânci o gură de pâine, două-trei de drojdie și te simți sătul.
O. Minune
20.03.2020 12:38
O sa devenim cu totii o natiune de brutari dupa aceasta pandemie... Parca la revolutie a fost mai simplu...
23.03.2020 09:41
Am ras bine la gluma cu natia de brutari
Laura
19.04.2020 17:54
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA