Tribuna
Românii aruncă tone de mâncare zilnic. Asociația care s-a ocupat de Regiune Gastronomică pregătește un proiect anti-risipă
Sorana MAIER
1905 vizualizari
Românii aruncă tone de mâncare zilnic. Asociația care s-a ocupat de Regiune Gastronomică pregătește un proiect anti-risipă

Asociația Culturală Euro Est Alternativ, unul dintre principalii colaboratori ai programului Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană, vrea să pună în practică un proiect de informare și educare prin care să reducă și să prevină risipa de alimente care se face în fiecare zi în gospodăriile românilor.

Românii ocupă un loc fruntaș atunci când vorbim despre cantitatea de alimente pe care o cumpără, comparativ cu nevoile reale, dar și atunci când vorbim despre alimentele aruncate, statisticile anunțate la finalul anului 2019 arătând faptul că în România ajung zilnic la gunoi 6 tone de alimente.

 „La Orlat, în județul Sibiu, am desfășurat Adunarea Generală a Asociației și am decis să inițiem o campanie antirisipă alimentară prin măsuri concrete, să vedem ce s-ar putea face să evităm această situație, să o îmbunătățim”, a spus Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

Ea a explicat faptul că de sărbători românii cumpără de patru ori mai multe alimente decât ar avea nevoie, iar astfel de situații trebuie evitate, spunând că specialiștii, bucătarii din cadrul asociației vor face campanii de informare, vor vorbi cu oamenii și le vor explica cum pot evita risipa.

Iulia Drăguț este de părere că trebuie prevenită această risipă și prin măsuri simple, dar concrete, spre exemplu li se poate explica oamenilor cum pot folosi produsele rămase după sărbători, sau în restaurante pot fi folosite farfurii mai mici, ori la micul dejun farfurii specifice acestui fel, astfel încât oamenii să pună în farfurii doar atât cât consumă.

„Trebuie văzut ce putem face în mod concret pentru a nu mai ajunge în situația de a cumpăra mult mai mult decât folosim sau în cea de a arunca mâncarea, trebuie să îi educăm pe oameni cum să preîntâmpine aceste lucruri”, a mai spus Iulia Drăguț.

 

comentarii
2 comentarii

Asociația, Programul, Adunarea, Campania, Inițiativa...
Nu-i cam multă obrăznicie pe fonduri publice pentru a da de mâncare gândacului cenușiu, trăzni-l-ar Dumnezeu?
13.01.2020 08:54
Ce mărturie minunată, sunt clare de torpe, am fost fericită de căsnicia mea, nu până când soțul meu a început să asculte bârfe despre mine nefiind credincioși juramintelor noastre conjugale, am încercat să-l înțeleg că sunt bârfe și minciuni, dar a pierdut dragostea, încrederea și încrederea în noi. Așa că am devenit cupluri neplăcute și apoi ne-am completat pentru divorț, mai târziu ne-am despărțit. ani după divorțul nostru, am continuat și am încercat să trăiesc o viață normală fără el, dar nu am putut, așa că am început o căutare despre cum să-mi revin fostul soț, apoi m-am referit, BaBa ogbogo un bărbat extraordinar și extrem de spiritual care mi-a aruncat o vraja de dragoste și mi-a făcut EX-ul să se întoarcă la mine în perioada de 48 de ore. Sunt copleșitor, așa că îi las contactul aici pentru cei care au probleme de relație și căsătorie, astfel încât să poată ajuta cu lucrări grozave. E-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Sau numărul lui de WhatsApp. 447440557868. Luați legătura cu el, vedeți cât de mare și puternic este. De asemenea, ajută în următoarele aspecte ...

(1) Opriți divorțul.
(2) Barrenness End.
(3) Noroc vraja.
(4) Vraja de căsătorie.
(5) Scapă de probleme spirituale.
torpey clare
13.01.2020 15:02
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia