Continental
Tribuna
România a obținut cea mai mare distincție la „Vox Artis” 2019
România a obținut cea mai mare distincție la „Vox Artis” 2019
România a obținut cea mai mare distincție la "Vox Artis" 2019. În perioada 17 – 19 septembrie, a avut loc la la Sibiu, în cadrul Sibiu Opera Festival, ediția cu numărul 11 a concursului de canto „Vox Artis”. 20 de tineri artişti lirici din șapte țări au concurat în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Concursul se va încheia vineri, 20 septembrie, cu concertul de Gală al Laureaților. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Juan Cantarell din Spania.


20 de tineri artiși din șapte țări (Ucraina, Israel, Finlanda, Germania, Coreea de Sud, Filipine și România) au fost prezenți la Sibiu pentru a participa la ediția a XI-a a Concursului de canto ”Vox Artis”. Juriul concursului a decis însă ca premiul I să nu se acorde la această ediție. Premiul II a fost obținut de soprana Lorena Puican din România iar premiul III va merge în Asia, fiind acordat sopranei Yeeun Lee (Coreea de Sud) și baritonului filipinez Joseleo Logdat. Au mai fost acordate trei premii speciale: “Opern sänger Studio Vienna” - Gheorghe Cibotaru (Rep. Moldova), Constantin Alexandru Matei (România) și Taekyu Kim (South Koreea). La secțiunea ”Operetă” a fost acordată o singură distincție, aceleiași soprane Lorena Puican (România).
Publicul sibian îi va putea asculta pe laureații acestei ediții alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia, vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 19, în ”Concertul de Gală al Laureaților”. Biletele pentru acest eveniment se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Thalia sau online, de pe portalul www.iabilet.ro Prețul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.
Concursul Internațional de Canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 11, reprezintă o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă și este organizat de către Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu ”Artcor Artists Agency” (Viena).
Membrii juriului au fost: dirijorul Juan Cantarell, președintele juriului și profesor al Academiei de muzica Granados - Marshall -Barcelona,  Izabella Klosinska – Casting director la Opera Națională din Varșovia, Ph. D. Docent Theodore Coresi, bas, Universitatea din Oradea / Director ArtCor Artists Agency – Austria, Costin Popa, critic muzical, redactor șef revista „Melos” – România, Alexandru Radu Petrescu – director Independent Opera Festival (Iași), Costin Popa – Critic muzical, redactor-șef al revistei Melos.
Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea e cofinanțată Primăria Municipiului Sibiu.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia