Tribuna
Ridicarea mașinilor parcate ilegal a împlinit o lună: ”Această activitate nu înseamnă că vânăm mașinile parcate neregulamentar!”
Sorana MAIER
4188 vizualizari
Ridicarea mașinilor parcate ilegal a împlinit o lună: ”Această activitate nu înseamnă că vânăm mașinile parcate neregulamentar!”
© Arhivă

După prima lună de reluare a activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, Poliția Locală Sibiu a dat 800 de amenzi pentru parcare ilegală și a ridicat efectiv 158 de mașini.

  • Poliția Locală a fost însărcinată să gestioneze activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar în municipiul Sibiu. Pe parcursul lunii aprilie au fost aplicate peste 800 de amenzi pentru oprirea și staționarea neregulamentară, sancțiunile însumând 230.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Măsura ridicării autovehiculului se dispune de către agenții Poliției Locale sau Poliției Rutiere în cazul staționării interzise. 

  • Această activitate nu înseamnă că vânăm mașinile parcate neregulamentar, ci dorim utilizarea corectă a locurilor de parcare și fluidizarea traficului. În paralel, cu același scop, continuăm să aplicăm amenzi și avertismente șoferilor care nu înțeleg să respecte legislația în vigoare”, spune Adrian Aldea, directorul Poliției Locale Sibiu.

În luna aprilie, echipajul de ridicări auto a avut 158 de intervenții. Dintre acestea, în 107 cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 25 de situații autoturismul a fost restituit la fața locului conducătorului auto, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare. În 26 dintre cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional.


Pe lângă cele 800 de sancțiuni menționate care au fost deja aplicate, Poliția Locală a întocmit un număr de 533 de constatări. Și în cazul acestora se va aplica o amendă, după identificarea proprietarului.
Taxa pentru ridicare este de 350 lei, taxa pentru transport este de 100 lei, iar taxa pentru depozitare este de 150 lei/zi. Taxa de depozitare se plătește începând cu ora 0 a zilei următoare celei în care a fost depozitată. Autovehiculele ridicate vor fi depozitate în curtea fostei autobaze Tursib de pe strada Arieșului și pot fi revendicate în program non-stop, casieria fiind deschisă.

 

 

comentarii
3 comentarii

Rugam pe cei care parcheaz? pe strada Zaharia Boiu la intersec?ia cu strada Rennes s? elibereze parcarea
Teotrans
12.05.2017 14:22
Citam titlul :Ridicarea ma?inilor parcate ilegal a
logic sau ilogic
12.05.2017 15:53
Super-oferta: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:
pacurarucostica1963@gmail com
costica
12.05.2017 23:14
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia