Maratonul Internațional Sibiu a continuat să vină în sprijinul cauzelor nobile și în timpul pandemiei de coronavirus. Programul a reușit să strângă 319.210 de lei pentru cele 30 de proiecte sociale.
Maratonul nu s-a limitat numai la un eveniment în Sibiu, ci a continuat să se desfășoare în diferite orașe și țări. Oricând și oriunde voluntarii au putut să alerge și să contribuie la dezvoltarea unui proiect social.
“Poate că 2020 n-a fost un an la fel de bun ca 2019, pentru multe lucruri, dar cu siguranță ne va rămâne în amintire pentru mult timp. Și chiar dacă, după cum am mai spus-o, pandemia ne-a dat afară pe ușă, am intrat pe geam, alături de mulți oameni faini. Nu ne încap aici toate lucrurile mișto pe care am reușit să le facem, dar suntem tare bucuroși și recunoscători pentru ele. Și vă mulțumim, tuturor, pentru sprijin și generozitate”, spun organizatorii.
Prin urmare, alergătorii au susținut peste 30 de proiecte, printre care “Casa de lângă Sinagoga Mediaș”, “Căsuța din Munți”, “Autism fără listă de așteptare – servicii integrate”, “Toți suntem Unicat – Ne bucurăm de copilărie împreună!”, “Spitalul cu liniște și zâmbet”, “Cunoaște natura din jurul tău 2”, “De-a arhitectura la sat…pe roți”, “Gear Maniacs susține Robotica în școlile gimnaziale sibiene”, “Fiecare bătaie de inimă contează – Spitalul Copiilor”, “Exercițiul 18 – un exercițiu de implicare”, “CsodaVar – Castelul Miraculos”. “Tăcerea NU vindecă violența domestică”, ”Să (s)pun DA educației practice”, “Crucea Roșie Sibiu – centru educațional și de suport comunitar”, “Recolta speranței”, “Achiziționare unități de terapie intensivă pentru fauna sălbatică”, “Curta școlii , un loc ecologic, educativ și distractiv!”, “Ludoteca Verde”, “Împreună reconstruim Palatul Copiilor Sibiu”, “We help Școala din Săcel”, “Teren multifuncțional pentru practicarea în aer liber a activităților sportive”, “ECOplay – locuri de joacă pentru copiii din Prislop și Trainei, “Primul centru comunitar SUS INIMA”, “Aleea sensorială pentru copiii cu autism”, “Intră în joc și câștigi sănătate!”, “Campanie de sterilizări gratuite câini și pisici, în satele Sibiului”, “Poteca Slow Food-povești despre natură”, “Centrul comunitar de educație nonformală Junior Community Club”, “Întoarcem pe dos emoțiile – psihoterapie pentru copiii din centrele de plasament”, “Șura culturală comunitară Gușterița”. Detalii despre proiecte pe: http://maratonsibiu.ro/proiecte/
În cadrul acestuia, organizațiile non-profit, grupurile de inițiativa, companiile sau persoanele fizice au propus proiecte, iar alergătorii care s-au înscris în competiție au putut să aleagă un proiect pe care l-au susținut prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeași dorință. Fiecare persoană sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală poate să susțină un alergător, contribuind cu o sumă fixă sau variabilă (per kilometru alergat) pentru una dintre cauzele înscrise în competiție.