Tribuna
Sevis
Rezultatele Definitivatului 2021: șase profesori de "zece”, în Sibiu
Rezultatele Definitivatului 2021: șase profesori de

 

 

Ministerul Educației a publicat miercuri, 21 iulie, rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021. Prin urmare, 63.50% reprezintă procentul de promovare la examenul de Definitivat 2021, în județul Sibiu.

 

Potrivit IȘJ Sibiu, acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute.

 

Astfel, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, iar 187 candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 4.156 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

 

La nivel national, în această sesiune, la proba scrisă din data de 14 iulie 2021, au fost prezenți 8 300 de candidați (95,80%). Dintre aceștia, 366 de candidați s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

 

La nivelul județului Sibiu, din cei 248 de candidați ale căror lucrări au foste evaluate, 174 candidați au obținut certificatul de definitare în învățământ. Șase cadre didactice de la specialitățile limba română și literatura pentru copii, metodica activitatii instructiv-educative din învățământul preșcolar (învățământ preșcolar în limba română – educator - 2), limba și literatura germană maternă, religie ortodoxă, educație fizică și sport și  limba și literatura germană maternă, limba și literature română și universală pentru copii, metodica predării activităților în limba germană maternă și metodica predării activităților ăn limba română în învățământul preșcolar (educator în limba germană) au obținut nota 10.

 

Contestațiile se depun la sediul centrului de examen (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu) sau pot fi transmise online sau pe fax, în zilele de 21 iulie (între orele 16 – 20), respectiv 22 iulie (intervalul orar 8 - 12). Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, miercuri, 4 august.

 

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia