FITS 2024
Tribuna
Rețetă de la Ocna Sibiului: cum să modernizezi străzile din oraș dacă nu ai bani
Rețetă de la Ocna Sibiului: cum să modernizezi străzile din oraș dacă nu ai bani

Ce face o primărie atunci când vrea să asfalteze drumurile din localitate, dar bugetul local nu îi permite nici măcar modernizarea unei străzi? Recent, administrația locală din Ocna Sibiului a bifat încheierea unei etape importante din planul de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba de un pachet de 10 străzi modernizate cu fonduri obținute prin PNI ”Anghel Saligny”, o investiție de 6,2 milioane lei care a fost încheiată cu câteva luni înainte de termenul estimat. Cele 10 străzi reprezintă aproximativ 15% din drumurile aflate pe teritoriul orașului Ocna Sibiului, în trecut alte 17 artere fiind modernizate cu fonduri guvernamentale sau europene. Un calcul simplu arată că, în ultimii ani, aproape jumătate din drumurile orașului au fost reabilitate cu bani proveniți din alte surse decât bugetul local.

Ce faci când nu ai bani și vrei să modernizezi infrastructura rutieră

Primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu spune că fără fondurile guvernamentale sau europene pe care le-a atras nu ar fi reușit modernizarea infrastructurii rutiere. ”De curând am reușit să finalizăm lucrările de pe 10 străzi din oraș prin PNI ”Anghel Saligny”. De când sunt primar am refăcut cu bani de la Guvern sau prin fonduri europene 27 de străzi din oraș, lucru care nu ar fi fost posibil cu bani de la bugetul local. Programele de tip PNI ”Anghel Saligny” sunt o gură de oxigen pentru administrațiile locale și pentru comunități, un real sprijin în special acolo unde bugetul local este unul redus. Cred că atragerea fondurilor extrabugetare e rețeta câștigătoare pentru acele comunități cărora propriul buget nu le permite investiții de amploare. Am găsit înțelegere la instituțiile guvernamentale care derulează aceste programe, am colaborat eficient și iată că marele câștigător, comunitatea ocnerilor, beneficiază acum de o infrastructură rutieră mult îmbunătățită. E simplu: în loc să ne plângem că nu avem bani, să ne lamentăm, să căutăm vinovați, am preferat să acționăm, să căutăm soluții și iată că am reușit. Totul ține de voință și deschidere”, a explicat primarul ocnerilor, Claudiu Predescu.

Cele 10 străzi din Ocna Sibiului care au fost reabilitate sunt: Abatorului, Cânepii, Carpați, Constantin Brâncoveanu, Horea, George Enescu, Ion Creangă, Pârâului, Pădurii și Sub Vii.

Primarul din Ocna Sibiului spune că va continua să depună proiecte în vederea obținerii de finanțări prin fonduri guvernamentale sau europene și pentru alte investiții din oraș. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.


comentarii
3 comentarii

Cine va mai lucra cu primaria Ocna ?
Lucrari efectuate acum luni bune nu sunt platite nici acum si nu din vina primariei ci a guvernului. Programele sunt blocate din augist.
Vivi Dragan
21.11.2023 15:31
Foarte bine ! asa trebuie sa lucreze niste edili !
dar ar fi o problema cu care satul Toparcea se confrunta de multa vreme, si anume lipsa apei potabile ! Asteptam realizarea acestei retele de apa , este o chestie elementara in secolul XXI, si marele avantaj este ca proiectul pentru aceasta retea il aveti deja de la furnizorul de apa din oras. Tebuie doar un pic de vointa !
Legat de strazi, , si ma refer la iesirea din Ocna spre Toparcea ,sunt fermieri care considera ca iesirea pe asfalt cu utilajele agricole pline de pamant este o chestie normala ! Nu este normal si este si periculos pentru ceilalti utilizatori ai drumului !
ochiul ager
22.11.2023 08:17
I-mi place--- titlul --si vreau si eu sa-l aplic vreau un MERGEDES la scara dar nu am bani ---- mai fraticilor va plangeti ca nu aveti banuti--- ce faceti cu banii stransi de la lacuri -- cu toate ca nu ati pus niciun deget la faurirea lor?? iar in final cei ce au construit trebuiesc platiti -- no acum apelati la haia din haga sa va imprumute dar sa nu-i dati inapoi?? As vrea sa vad pana cand mai prostiti voi lumea cu bancurile voastre
28.11.2023 03:40
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica