Tribuna
Actualizare: Rețeaua electrică de pe strada Oslo din cartierul Tineretului, motiv de nemulțumire pentru mai multe familii. Societatea de Distrubuție a Energiei Electrice: "Incidentul a fost cauzat de montarea foliei de hidroizolație a fundației peste cablul electric 20 kV”
Actualizare: Rețeaua electrică de pe strada Oslo din cartierul Tineretului, motiv de nemulțumire pentru mai multe familii. Societatea de Distrubuție a Energiei Electrice:
© Răzvan NEGRU

ȘTIRE INIȚIALĂ: O familie din cartierul Tineretului acuză societatea care a făcut lucrările de amenajare a rețelei electrice de pe strada Oslo că ar fi proiectat greșit instalația. Oamenii spun că atât ei cât și alți vecini au, deseori, probleme din cauza fluctuațiilor de tensiune și că de mai multe ori li s-au stricat electrocasnicele. Totul a culminat, se pare, cu un incendiu provocat la imobilul de pe strada Oslo nr.18, spun cei de acolo, din cauza rețelei electrice prost făcute.

“În data de 29.06.2020 în jurul amiezii a avut loc o explozie, urmată de un incendiu în partea laterală a casei, care a determinat aprinderea hidroizolației imobilului pe o porțiune de aproximativ patru metri.Solicităm luarea măsurilor în vederea remedierii defectului și refacerea hidroizolației imobilului în cauză”, se arată în sesizarea transmisă de familia Zotica.

TRIBUNA a cerut un punct de vedere din partea Companiei Furnizoare de Electricitate, însă, reprezentanții societății încă nu au transmis un răspuns.

ACTUALIZARE: Răspunsul Companiei Furnizoare de Electricitate

“În data de 29.06.2020 s-a produs un incident pe distribuitorul 20kV stația Sibiu Nord – PT 370 Sibiu din cauza defectării unui cablu electric 20 kV și au fost afectați mai mulți consumatori din Sibiu, inclusiv de pe Aleea Michelangelo.

Defectul pe faza R a cablului electric subteran 20 Kv, a fost în zona trotuarului de pe Aleea Michelangelo, din laterala imobilului nr.18 de pe str. Oslo, unde s-au observat urme de propagare foc din pământ printre fundație și membrana de protecție a fundației.

În data de 02.07.2020 la ora 13.30, în prezența domnului Zotica Constantin, proprietar al imobilului nr.18, la săpătura efectuată pentru reparație cablu, s-a constatat că folia de protecție a fundației a fost montată ulterior pozarii LES 20 kV, printr-o săpătură efectuată numai până la adâncimea de 0,8 m, adică până la nivelul cablurilor 20 kV și a fost montată vertical pe peretele fundației până la acest nivel iar surplusul a fost lăsat orizontal acoperind o parte din cablul electric monofilar 20 Kv.

Împreună cu domnul Zotica, s-a constatat  atât lipsa foliei de avertizare cablu 20kV cât și lipsa nisipului la cablul 20 kV, din zona care este montată membrana de hidroizolație, faza dinspre casa, nisip care există pe celelalte două faze ale cablului electric.

Cauza apariției defectului pe cablul 20 kV a fost lovirea/ tasarea acestuia și deteriorarea mantalei de protecție la efectuarea lucrărilor de drenaj la fundația imobilului.

Cauza propagării efectului arcului electric produs de defect la nivelul conductorului 20 kV la momentul incidentului produs în data de 29.06.2020, a fost montarea foliei de hidroizolație a fundației peste cablul electric 20 kV.

Domnul Zotica, este răspunzător de intervenție neautorizată pe cablul electric 20 kV și de lovire/tasare a acestuia la execuția drenajului la casă, ceea ce a condus la defectarea cablului ca urmare a pătrunderii umezelii în timp și vom acționa pentru recuperarea prejudiciului.

Îl vom soma pe dl. Zotica să refacă pe cheltuiala proprie stratul de protecție și folia avertizoare în zona cablului electric 20 kV, conform normelor tehnice în vigoare, lucrare care o va efectua cu o societate autorizată ANRE, cu retragere din exploatare cablu 20 kV, pe baza unui program de lucrări încheiat cu COR MT jt Sibiu”, a transmis Dorel Fălămaș, șef al COR MT JT Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA