Tribuna
Restricții în trafic și spitale de campanie în Sibiu, în perioada Summit-ului
Restricții în trafic și spitale de campanie în Sibiu, în perioada Summit-ului
© Arhiva Tribuna

Summit-ul care se va desfășura la Sibiu va fi unul cu nivel de siguranță crescut. Polițiști din toată țara vor fi mobilizați în orașul nostru, astfel încât să nu apară probleme nici pentru participanți, dar nici pentru restul cetățenilor. Adjunctul șefului IPJ Sibiu, comisar șef Cătălin Nicolescu, a declarat, miercuri, că dispozitivul de la Sibiu nu a fost încă definitivat, însă cel mai probabil vor fi mai multe restricții, mai ales în zona centrală.

„Urmează ca luna următoare să fie puse la punct mai multe lucruri: pe linie de poliție rutieră, pe linie de ordine publică și privind atribuțiunile specifice ale celorlalte instituții. Noi în această perioadă trebuie să ne organizăm și activitățile curente, inclusiv în perioada Summit-ului. Trebuie să desfășurăm patrulări pe linie de ordine publică, pe linie de poliție rutieră. Probabil vor fi unele restricții de trafic, dar în urma analizelor făcute cu alte structuri.  Nu este definitivat dar probabil va fi un cordon (de la Aeroport în zona centrală – n.r.). Nu știu să spun acum ce străzi și dacă vor fi blocate, pe ce intervale orare, dacă se vor restricționa pe anumite sensuri, asta se va ști până la finalizarea planului, dar cu siguranță restricții vor fi”, a spus comisarul șef Nicolescu.

Întrebat dacă turiștii vor avea voie în Piața Mare și dacă sibienii care închiriază locuințele în regim hotelier au impuse anumite restricții în privința persoanelor care se vor caza în centrul Sibiului, comisarul șef Cătălin Nicolescu a spus că există o evidență a acestor spații și nu s-a discutat despre interzicerea turitștilor în zona istorică. Cu toate acestea, anumite restricții vor avea loc, însă, cu siguranță, turiștii se vor putea bucura de oraș.

 

Spitale de campanie, pentru urgențe prespitalicești

 

Prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Sibiu, Lucian Trefaș, a declarat, la rândul său, că vor veni forțe din toată țara pentru a suplini și suplimenta dispozitivul de la Sibiu, pe perioada Summit-ului.

„Pot să vă asigur că cea mai importantă activitate din cadrul președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene va fi susținută de toate forțele de la nivel național în așa fel încât Ministerul Afacerilor Interne și, pe linia noastră, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, să sprijine măsurile de asistență medicală, prevenire și stingere a incendiilor  în timpul acestei activități. Adică, vor veni forțe din toată țara pentru a suplini și suplimenta dispozitivul de la Sibiu. La momentul acesta dispozitivul nu este finalizat dar sigur  va fi vorba și de mijloace aeriene, vor  fi organizate și puncte medicale avansate. Este ceea ce se spune a fi „spital de campanie”. Noi, în termeni specifici, spunem că este un punct medical avansat, adică o urgență prespitalicească organizată în corturi”, a spus Trefaș.

Solicitarea pentru mijloace aeriene se referă la elicoptere SMURD, dar nefiind finalizat dispozitivul, încă nu se știe numărul lor. La fel, nu se știe încă numărul spitalelor de campanie care vor fi organizate.

Prim-adjunctul ISU Sibiu a precizat că anumite elemente din dispozitivul pentru Summit vor fi amplasate în curți sau în unități de învățământ, informația că toate unitățile de învățământ vor deveni puncte în dispozitiv fiind infirmată.

Summit-ul de la Sibiu va avea loc în data de 9 mai.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia