Tribuna
Sevis
Restanţierii Bac-ului nu dau 2 bani pe meditaţiile... gratuite
Restanţierii Bac-ului nu dau 2 bani pe meditaţiile... gratuite
Au luat note de 2, 3 sau, în cazuri "bune", de 4, dar cu toate acestea nu îi interesează meditaţiile gratuite pe care liceele le-au oferit. Vorbim de elevii care au picat Bacalaureatul la sesiunea din vară şi care nu se laudă cu calificative bune nici la probele de până acum ale Bacalaureatului de toamnă.
"Ai restanţă, n-ai vancaţă" - spune unul dintre cântecele dedicate studenţilor. Ei bine, pentru că versurile nu le sunt direct adresate, elevii şi-au luat vacanţă, chiar dacă au mai mult decât o restanţă: un Bacalaureat picat. Aşa se face că prea puţini dintre cei care au ratat Bacalaureatul s-au dus la meditaţiile gra­tuite, organizate în licee, în timpul verii. Ba în unele licee, nici măcar un elev nu a cata­dicsit să vină.Meditaţii cu sala goalăLa finalul primei sesiuni de Bacalaureat, judeţul Sibiu a tras linie şi a adunat: promo­vabilitate  69,87%, cu mult mai bună decât media înre­gis­trată la nivel naţional. Cu toate acestea, au fost licee în care a fost jale; la liceele din Cisnădie şi Miercurea Sibiului, de exemplu, nici mă­car un candidat nu a reuşit să ia Bacalaureatul.
În licee precum "Henri Coan­dă",  Automecanica Me­diaş, la Liceul din Mârşa, promovabilitatea a fost în jur de 15% sau mai mică. La "In­dependenţa", 22% dintre can­didaţi au reuşit să pro­mo­­veze Bacalaureatul. Cine nu a învăţat pentru prima se­siune de Bacalaureat din a­cest an, nu s-a stresat prea mult nici pentru cea de-a doua. O demonstrează sălile goale de la meditaţii şi re­zul­tatele slabe obţinute la proba de Evaluarea competenţelor de comunicare în limba ro­mână.
De ani de zile deja, între cele două sesiuni ale Baca­laureatului, profesorii din licee sunt obligaţi să susţină meditaţii cu elevii care au picat examenul. Profesorii nu sunt remuneraţi pentru a­ceastă activitate. Iar profe­sorii s-au prezentat la medi­taţii, dar elevii nu!
Profesoara Mirela Hanea, directoarea Colegiului Teh­nic "Independenţa" spune că nici măcar un elev nu a venit la meditaţiile pe care insti­tuţia le-a organizat la limba şi literatura română, mate­matică, fizică etc.: "Eu sunt cadru didactic de mate­matică; inclusiv la corigenţe, le-am spus să vină la medi­taţii. N-a fost picior de elev".
La fel s-a întâmplat la Li­ceul Automecanica din Mediaş: "Noi am fi vrut să ţinem meditaţii; profesorii s-au organizat, am stabilit un ca­len­dar, dar nu a venit nimeni pe timpul vacanţei. În timpul anului şcolar, au fost elevi la meditaţiile organizate, dar în vară - nu. Probabil contează mult ştrandul, distracţia", spune directoarea instituţiei.
La Liceul Tehnologic "Hen­ri Coandă" sau la cel din Miercurea SIbiului, reprezen­tanţi ai instituţiei spun că au venit câţiva elevi la meditaţii.
Rezultatele lipsei de pre­gătire se văd deja: la Eva­luarea competenţelor de co­municare în limba română a Bacalaureatului aflat în plină desfăşurare, s-au înscris  233 candidaţi, iar 40 de elevi au absentat. 52 de candidaţi au obţinut calificativul mediu, echivalent cu notele 5-6, alţi 99 de candidaţi au fost eva­luaţi cu calificativul avansat, care cântăreşte cât un 7-8, iar 42 au reuşit să obţină cali­fica­tivul maxim. (M. S.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia