Tribuna
AFF
Relicvarul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, moaştele Sf. Apostol Andrei şi icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la Sibiu
Relicvarul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, moaştele Sf. Apostol Andrei şi icoana Maicii Domnului de la Poceaev, la Sibiu

De marţi, 28 februarie, au sosit la biserica "Sfântul Ioan Iacob Românul" de pe str. Dealului din Sibiu, Relicvarul Mântuitorului nostru Iisus Hristos care conţine o părticică din Sfânta Cruce, o bucăţică din suliţa cu care a fost străpuns, o bucăţicã din buretele înmuiat în oţet, o bucăţicã din piatra ungerii, o parte din cununa de spini şi o bucăţică din Giulgiul din Torino. Tot la Biserica de pe str. Dealului au sosit, tot de marţi, o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev (altă icoană), precum şi o parte din moaştele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Moaştele SF. Andrei au fost aduse de la Mãnãstirea Kykkos din Cipru, prin bunăvoinţa conducerii Mănăstirii Cloşca din judeţul Constanţa, transmite Biroul de presã Studioul teritorial Radio/Trinitas TV Sibiu.
De asemenea, credincioşii se pot închina şi la Icoana Maicii Domnului "Portăriţa”, făcătoare de minuni ce a izvorât mir, ultima dată pe 20 febriarie 2023, de la bisericuţa Spitalului TBC din Sibiu.
În aceastã perioadă, se va sãvârşi zilnic Taina Sfântului Maslu în Paraclisul de vară al bisericii "Sfântul Ioan Iacob Românul" de pe str. Dealului, începând cu ora 17. Relicvariul şi moaştele vor rămâne la biserica de pe Dealului până pe 9 martie 2023. Biserica va fi deschisă, pentru credincioşi şi pentru pelerini, zilnic, în intervalul orar 8-20.
Este una dintre rarele ocazii când credincioşii pot găsi adunate, la un loc, elementele sfinte ce alcătuiesc Relicvariul Domnului nostru Iisus Hristos: Sfânta Cruce, Suliţa, Buretele, Cununa de Spini, Piatra Ungerii, Giulgiul din Torino; desigur în fragmente, originalele fiind în locurile deja consacrate şi frecventate de pelerini.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA