Tribuna
PNL
Registrul electronic de evidență a zilierilor, disponibil prin aplicația ”Inspecția Muncii”, obligatoriu
Registrul electronic de evidență a zilierilor, disponibil prin aplicația ”Inspecția Muncii”, obligatoriu
Registrul electronic de evidență a zilierilor, disponibil prin aplicația ”Inspectia Muncii”, a devenit obligatoriu, începând cu 25 iulie, anunță ITM Sibiu.

"În MONITORUL OFICIAL nr. 651 din 23 iulie 2020, a fost publicat Ordinul nr.1140/13.07.2020 al Ministrului muncii şi protecţiei sociale, pentru aprobarea Metodologiei de întocmitere şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, precum şi înregistrările care se efectuează în acesta. Persoanele care utilizează zilieri pentru diferite activități cu caracter ocazional sunt obligate să înregistreze activitatea prestată de zilieri în registrul electronic, renunţându-se astfel la registrele clasice. Ordinul stabilește ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfășoară, aplicația mobilă denumită „Inspecția Muncii”. Aplicația „Inspectia Muncii” este pusă la dispoziție gratuit și este disponibilă, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicațiilor PlayStore sau AppStore", spune Remus Furtună, inspector șef al ITM Sibiu.

Unde se găsesc instrucțiuni

Potrivit acestuia, toate informațiile necesare unui utilizator al aplicației mobile „Inspecția Muncii” se pot obține accesând site-ul I.T.M Sibiu, unde sunt disponibile: manualul de utilizare a aplicației mobile „Inspecția Muncii, manualul de utilizare a aplicației web din portalul Inspecţiei Muncii, termenii şi condiţiile de utilizare a aplicaţiei, răspunsuri la întrebări fecvente privind Registrul electronic de evidență a zilierilor.

Pentru înființarea Registrului, beneficiarii de lucrări care utilizează zilieri trebuie să obțină numele de utilizator și parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă în a cărui rază teritorială își au sediul, documentele necesare în acest scop putând fi transmise prin email sau depuse fizic la sediul ITM. Utilizatorul care obține parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată opera în aplicație.

"Sistemul aferent Registrului are două componente principale: partea de administrare operată de către beneficiar prin aplicatia web, şi partea de completare şi transmitere a registrelor operată de persoanele desemnate de către beneficiar, adică utilizatorii, prin intermediul aplicaţiei mobile şi/sau aplicaţiei web. Beneficiarul (adică administratorul contului) obţine mai întâi parola de la ITM, iar apoi îşi autorizează utilizatorii. Utilizatorii desemnaţi de către beneficiar nu au nevoie de parolă pentru a-şi desfăşura activitatea. Atât aplicaţia mobilă cât şi aplicaţia web pot fi utilizate de un utilizator fără a avea parolă, după ce a transmis o solicitare ce acces care a fost aprobată de beneficiar", mai spune Furtună.

Inspecţia Muncii pune la dispoziţia beneficiarilor/utilizatorilor un centru de suport tehnic, disponibil de luni până vineri în intervalul orar 9 – 18.

Sugestii pot fi transmise la adresa suportzilieri@inspectiamuncii.ro. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia