Tribuna
Fabrica Sevis
Referendumul nu a trecut pragul de validare. Sibiul, printre județele codașe
Referendumul nu a trecut pragul de validare. Sibiul, printre județele codașe

Sibienii nu s-au înghesuit la Referendumul pentru modificarea Constituţiei desfăşurat sâmbătă şi duminică. Potrivit datelor Biroului Electoral Central prezentate duminică seara, la închiderea urnelor, în Sibiu votaseră 56.808 persoane din totalul celor 379.726 de alegători înscrişi pe liste permanente, adică 14,96%. Sibiul se clasează, astfel, pe locul 37 în clasamentul prezenței la vot, situându-se sub media națională, potrivit datelor privind participarea până duminică, la ora 21.00. La nivel național, prezența la urne a fost de 20,41%.

Votul s-a desfăşurat fără incidente majore.

 

Păltinişul, fruntaş la vot


Dacă la nivelul judeţului prezenţa la vot a fost una scăzută, în staţiunea Păltiniş s-a înregistrat o participare record, BEC anunţând duminică, pentru ora 21, o prezență de 146,15%, reprezentând trei votanţi pe liste permanente şi 35 pe liste suplimentare, lucru de înțeles, deoarece în Păltiniș vin mulți turiști.

Printre secţiile de votare cu cea mai mare prezenţă din judeţul Sibiu se numără cea cea de la Ghijasa de Sus (amenajată în fostul sediu al CAP), cea de la Broșteni, amenajată la Școala Primară și cea din Vecerd, amenajată în Dispensar, și unde participarea a atins 50 la sută.

Secţiile de votare unde membrii comisiei nu au avut prea mult de lucru pentru că nu s-au prezentat prea mulţi alegători sunt cele din Nou Săsesc, Apoldu de Sus, unde prezența nu a depășit 5 la sută.

În județul Sibiu, 50.178 de alegători au votat la referendum pe liste permanente, 6.286 pe liste suplimentare și 344 la urna mobilă.

 

comentarii
4 comentarii

Gindesc cu capetele lor?? dar in capetele celor ce nu au votat nu au creiere ci cenuse -- Apoldul de sus a fost infestat de ideologia celor de la evanghelici -- Din satele romanesti ?? oamenii nu au fost informati corect -- nu stiau ce anume se voteaza la referendum-- vina o poarta preotimea si cei ce stiau dar nu sau implicat sa explice ce anume se voteaza la ref. Multi au crezut ca e vorba de comunisti, psd-isti -- Si ce simplu pentru unii -- casatoria inte un barbat si o femeie-- Te pling Romanie ai ramas sub blestem pina cind?? nu stiu.
@ papay
08.10.2018 03:36
Pacat ca s-au cheltuit banii gebeaba. In Romania s-au terminat de facut toate autostrazile, spitalele, scolile, avem un sistem social bine pus la punct si singura problema nerezolvata este cea a homosexualilor. Este plin de ei peste tot, se saruta in parc in fata copiilor si nu stii ce sa-i raspunzi copilului tau de ce se saruta doi tati sau doua mame. Dar in tot raul este si un bine, le-am demonstrat tuturor ca NE-AM DESTEPTAT, nu ne mai pot duce de nas chiar asa de usor cum si-ar dori ei.
Kim
08.10.2018 08:33
Pacat de banii cheltuiti pe Referendum. Cu ei se putea construi un spital de nebuni.
intelect plus
08.10.2018 14:12
daca-s boi,boi,boi / daca-i cot cot cot / daca-s boi , daca-i cot / este BO-I-COT !!!
mentat
08.10.2018 15:37
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia