Tribuna
PNL
Rectificare bugetară pentru Spitalul Județean Sibiu. 1,1 milioane lei din donaţii
Sorana MAIER
783 vizualizari
Rectificare bugetară pentru Spitalul Județean Sibiu. 1,1 milioane lei din donaţii
© Spitalul Clinic Judetean Sibiu

Consilierii județeni au fost convocați într-o ședință extraordinară de îndată vineri pentru a aproba rectificarea bugetului local al județului Sibiu în vederea includerii tuturor donațiilor și sponsorizărilor către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în vederea combaterii răspândirii SARS-COV-2. 

Bugetul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost suplimentat cu suma de 1.144.200 lei din care 904.250 lei reprezintă sponsorizări încasate în perioada 27 martie – 03 aprilie 2020. Din aceste sponsorizări vor fi achiziţionaţi reactivi și materiale de laborator, în valoare de 437.650 lei, precum și aparatură medicală necesară combaterii și tratării infectării cu coronavirus, în valoare de 466.600 lei, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean.
240.000 lei au fost donaţi pentru achiziționarea unui aparat Real Time PCR, din care suma de 216.000 lei reprezintă finanțare de la bugetul de stat , iar 24.000 lei este cofinanțarea din bugetul local al județului Sibiu
În plus, bugetul Spitalului Județean a crescut cu încă 50.000 lei, ca urmare a renunțării parțiale de către Biserica Evanghelică CA din România - Consistoriul Superior la finanțarea aprobată pe anul 2020 (în valoare de 110.000 lei).
Cel de-al doilea proiect pe ordinea de zi a vizat suspendarea acțiunilor aflate pe Agenda culturală, cea sportivă și cea pentru tineret  pe anul 2020, evenimente aprobate în ședința anterioară de CJ din data de 26 martie. Adoptarea acestei hotărâri este motivată de prevederile ordonanțelor militare care nu permit organizarea celor mai multe evenimente.
Ședința a inclus prezentare pregătirilor  pe care toate cele trei spitale aflate în subordinea CJ Sibiu le-a făcut în vederea combaterii epidemiei de coronavirus, rapoarte care se găsesc afișate pe site-ul CJ.
”E important să cunoaștem adevărul direct de la cei implicați și să reacționăm rațional. La Sibiu lucrurile stau bine față de restul țării, în contextul general în care ne aflăm. Măsurile s-au luat din timp, anterior reglementărilor naționale, când spitalul a organizat personalul în două ture, iar faptul că cei 33 de contacți ai asistentului medical confirmat cu COVID -19 au fost testați negativ, dovedește că în spitalul județean măsurile impuse sunt respectate cu strictețe. De aceea, vă rog să vă redobândiți încrederea în cei aflați în prima linie, cât și în autoritățile publice, care depun toate eforturile indiferent de sacrificii”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Sibiu Daniela Câmpean
Managerii și directorii medicali ai spitalelor au fost la dispoziția consilierilor județeni pentru a răspunde tuturor întrebărilor acestora, majoritatea intervențiilor axându-se pe situația din Spitalul Județean, declarat spital suport COVID-19 pentru județul Sibiu.
Președintele Daniela Cîmpean a făcut un apel la consilierii județeni să se implice prin identificarea unor spații de cazare pentru personalul medical, puse la dispoziție în mod gratuit, pentru angajații Spitalului Județean., precum și pentru identificarea furnizorilor de încredere pentru echipamente și materiale medicale.
În final, consilierilor li s-a prezentat platforma #SolidariPentruSibiu , creată de o echipă a Consiliului Județean Sibiu pentru a asigura  o maximă transparență a tuturor informațiilor și acțiunilor legate de gestionarea crizei COVID-19. 

comentarii
1 comentarii

Bravo
Eu
06.04.2020 13:02
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia