Tribuna
SEVIS
Record de decese în 24 de ore: Opt oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19, între care o femeie de 43 de ani. Trei copii sunt la Terapie Intensivă
Laura BUCIU
3222 vizualizari
Record de decese în 24 de ore: Opt oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19, între care o femeie de 43 de ani. Trei copii sunt la Terapie Intensivă
© Răzvan NEGRU/Arhiva

Opt sibieni au murit în 24 de ore, potrivit raportării de duminică a autorităților din Sibiu. Între cei care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 este și o femeie de 43 de ani, precum și două persoane din centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Toți aveau comorbidități.

De la debutul pandemiei, în Sibiu au murit 176 de persoane. Ultimele au fost la 5 femeie, de 43 de ani, 75 de ani, 82 de ani (de la CRRPH Dumbrăveni), de 68 de ani și de 91 de ani (de la UAMS Săliște) și la trei bărbați, de 65 de ani, 68 de ani, respectiv 70 de ani.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4.349 de persoane (dintre care 4.099 de adulți și 250 copii). Până duminică au fost vindecate 2.390 de persoane, iar 176 de persoane au decedat.

Duminică, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 289 de persoane, dintre care pe ATI  12 adulți și trei copii.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 150 persoane, între care 10 copii, 24 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, 23 de persoane cu vârste între 30 și 39 de ani, 30 de persoane cu vârste între 40 și 49 de ani, 28 de persoane cu vârste între 50 și 59 de ani, 22 de persoane între 60 și 69 de ani, 10 persoane cu vârste între 70 și 79 de ani și 3 persoane cu vârste între 80 și 89 de ani.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1.502 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 688 persoane în izolare.

 

Amenzi celor care nu poartă mască

 

Polițiștii, polițiștii locali și jandarmii au verificat 1.928 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 160 de  mijloace de transport, din care 87 de  mijloace de transport public în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În cursul serii de sâmbătă, cu ocazia verificărilor efectuate cu privire la modul de respectare a măsurilor pentru împiedicarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov2 în municipiul Sibiu, polițiștii sibieni împreună cu polițiștii locali au constatat că, în incinta unui local din zona centrală a municipiului, este în desfășurare un eveniment festiv privat.

Polițiștii au identificat 28 de persoane care nu purtau masca de protecție și nu păstrau distanța fizică, toți cei prezenți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Totodată, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 574 de persoane și au aplicat 1 sancțiune contravențională în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de carantină / izolare.

Și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 11 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu, sâmbătă, în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat două nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat două avertismente. De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În cursul zilei de sâmbătă, 30 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, pe raza comunelor Racovița, Arpașu de Jos și Scoreiu.  De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 18 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 6 persoane  și 1 societate comercială, fiind aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 135 persoane aflate în carantină și 63 persoane aflate în izolare.

comentarii
1 comentarii

Măsura purtării măștii în spații deschise a fost declarată neconstituțională. Cei care au fost amendați pentru acest motiv pot face o contestație simplă la judecătorie și nu vor mai plăti amenda.
Un cititor
25.10.2020 16:18
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia