Continental
Tribuna
Recomandările polițiștilor rutieri sibieni pentru traficul pe timp de ploaie
Vasile ANTIPA
1078 vizualizari
Recomandările polițiștilor rutieri sibieni pentru traficul pe timp de ploaie

Județul Sibiu se află sub avertizare meteorologică de Cod Galben privind instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină pe arii restrânse, în intervalul16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 6. 

Polițiștii rutieri sibieni recomandă să circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută, să măriți distanța între mașini, să nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite, să vă asigurați foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta și să nu frânați brusc.

De asemenea, nu circulați foarte aproape de marginea carosabilului. Este zona în care crește considerabil riscul de acvaplanare, nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți și acordați atenție sporită pietonilor.

Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment, iar dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

comentarii
1 comentarii

si eu am condus masina si a si putea ca sa mai conduc dar in aceste vremuri turnate nu indrasnesc ca sa ma m ai sui la volan este ceva de ne imaginat cum se conduce o masina in Romania. Asa ceva nu se poate este foarte dureros caci mor atâția oameni din cauza unor soferi care conduc nereglementar de exemplu pe Str Siretului conduc cu o viteza excesivă si nu se acorda nici o prioritate la trecerea de pietoni majoritatea soferilor conduc pe toate străzile din Sibiu exact ca la raliu parca strada este numai a lor noi pietoni nu m ai avem nici o siguranta si nici un drept ne omoară cu masinile lor si lor nu le face nimenea nimica .Stimați politisti va rog foarte frumos in numele tuturor pietonilor din frumosul nostru oras Sibiu si in general a tuturor persoanelor in vârstă din frumosul nostru oras Sibiu ajuta tine si sa va fii e mila si de noi cei vârstnici faceti ceva si pentru noi pietoni aceste urbe ca sa putem si noi pietoni sa traversăm strada in siguranta si sa nu m ai ne fie frica ca sa traversăm străzile din orasul nostru.Se pot pune detectare de viteza,razie de poliție mai dese,camere video,in ani 1980 copiii de la scolile din Sibiu erau angajați în acțiuni caritabile in legătură cu Politia si copiii chiar in timpul programului de la scoala dirijat circulația rutieră si erau zile chiar când supravahhiau traficul rutier.sa îmi fie cu iertare dar se pot face foarte multe când se vrea ca sa fim si noi pietoni protejați conform Legi rutiere internationale.Va rog foarte frumos ca sa ne ajutati si sa fim di noi considerati oameni ca suntem in trafic considerati ca un gunoi al societăți ,suntem pe traducere de pietoni si ne clacsoneaza conducători auto, daca nu avem aripi ca sa zburăm nu este vina noastra,deci trebuie ca traversăm strada pe trecerea de pietoni ,dar incercam pe conducătorii auto care ei cred ca strada le apartine numai lor. .Cu deosebit respect astept îmbunătățiri din partea Politiei Sibiene pentru protejarea traficului rutier pentru toate categoriile de oameni din județul nostru.Cu deosebit respect va dorescsanate si spor in activitatea dumneavoastra profesională.
Angelica
18.05.2019 08:40
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia