Tribuna
AFF
„Recoltă” de 50.000 de euro pe drumurile din Sibiu
„Recoltă” de 50.000 de euro pe drumurile din Sibiu

Sfârșitul de săptămână a adus o „recoltă bogată” în ceea ce privește banii ce vor fi încasați la bugetul de stat. Din păcate, suma de aproximativ 50.000 de euro reprezintă cuantumul amenzilor aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri grave constatate în traficul sibian. Nici în acest weekend, unii dintre șoferi nu au renunțat la prostul obicei de a conduce după ce au consumat băuturi alcoolice sau de a se urca la volan chiar dacă nu dețin permis auto. Un record de viteză a fost înregistrat la marginea județului Sibiu, un conducător auto fiind surprins în timp ce conducea cu 222km/h în zona Sebeș (Alba). 

„În perioada 10 – 12 martie a.c., polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 37 de permise de conducere, au retras 52 de certificate de înmatriculare și au aplicat 885 de sancțiuni contravenționale în valoare de 244.000 de lei. Au dominat infracțiunile de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului” anunță reprezentanții IPJ Sibiu. 

 

Fără permis, a intrat într-un cap de pod

 

            Un exemplu de „vitejie” este cel al unui tânăr din județul Mureș care a comis un accident în Blăjel: „La data de 10 martie a.c., în jurul orei 01,30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitatea Blăjel, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din județul Mureș, a pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un cap de pod. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deținea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Tot în 10 martie, în jurul orei 16,30, pe DJ 106, în afara localității Brădeni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Agnita. Pentru verificarea documentelor bărbatul le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autorități străine, în urma analizei documentului rezultând indicii care să conducă spre ipoteza că ar fi vorba despre un permis de conducere fals. În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale, respectiv uz de fals. În jurul orei 19,30, pe raza localității Cârțișoara, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.  În11 martie a.c., în jurul orei 09,45, pe DJ 142J, în localitatea Șeica Mică, polițiștii rutieri au depistat un alt tânăr care conducea un autoturism deși nu figurează ca deținător al acestui drept. Astfel, pe numele celui aflat la volan, în vârstă de 23 de ani, din jud. Alba, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. În 12 martie a.c., în jurul orei 21,00, pe raza localității Turnu Roșu, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept. Pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis” transmit reprezentanții IPJ Sibiu.  

 

Ia mai toarnă-un păhărel și apoi să conduc nițel

 

Cei ce consumă băuturi alcoolice și apoi se urcă la volan rămân „clienții” polițiștilor rutieri. Mai mulți conducători auto au fost depistați în trafic în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice. 

„În 10 martie a.c., în jurul orei 07,00, în localitatea Rășinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 43 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.  În cauză, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Tot în 10 martie, în jurul orei 18,30, pe raza orașului Agnita, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din jud. Bacău.Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. În 11 martie a.c., în jurul orei 05,00, pe Prelungirea Mihai Viteazu din localitatea Șelimbăr, testarea alcoolscopică a șoferului unui autoturism a indicat un rezultat de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului” se arată în același comunicat transmis de reprezentanții IPJ Sibiu.

D.B.

 

Sursa foto: FB/Politia Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA