Tribuna
Răzvan Biriș, noul director al Crucii Roșii Sibiu: "Avem în vedere dezvoltarea pe două domenii principale, respectiv educația și sănătatea"
Andra MARINESCU
1240 vizualizari
Răzvan Biriș, noul director al Crucii Roșii Sibiu:
Recent, Crucea Roșie Sibiu și-a schimbat conducerea, director fiind, în prezent, Răzvan Biriș. Acesta a declarat, într-un interviu acordat TRIBUNEI, că activitatea asociației, în perioada pandemiei cauzate de coronavirus, s-a intensificat, dar a vorbit, totodată, și despre planurile pe care le are pentru Crucea Roșie.

Într-un interviu acordat cotidianului nostru, Răzvan Biriș a vorbit despre activitatea Crucii Roșii în perioada în care întreaga țară și nu numai s-a "luptat" cu noul coronavirus. "În primul rând, Crucea Roșie are prevăzute în atribuțiile legale să acționeze în calitate de partener al autorităților, în favoarea categoriilor sociale vulnerabile. În momente ca acesta, răspunsul a fost unul imediat și de amploare. Am făcut parte din Comitetul de Urgență, alături de celelalte instituții, și am preluat misiunile de care a fost nevoie", a explicat directorul Crucii Roșii.

Întrebat despre principalele planuri pe care dorește să le ducă la sfârșit în acest mandat, Răzvan Biriș a precizat că, în primul rând, își dorește să atragă în organizație un număr cât mai mare de voluntari și donatori, "astfel încât să creăm o rețea permanentă de solidaritate, iar în perioade critice ca aceasta să venim doar cu suplimentarea resurselor".

"Aceasta poate fi realizată prin proiecte noi, atractive și utile social. Avem în vedere dezvoltarea pe două domenii principale, respectiv educația și sănătatea. Iar ca toate să fie posibile. ne vom concentra pe o comunicare cât mai eficientă, însă, cu accente neconvenționale, transmiterea emoției va fi marea provocare", a mai spus Biriș.

Cum a găsit echipa Crucea Roșie

Noul director al Crucii Roșii Sibiu spune că a găsit aici o echipă foarte sudată și inimoasă, amintind de doamnele de la Clubul de Aur, tinerii voluntari coordonați perfect și de draga lui prietenă Raluca Morar, care a avut grijă ca „transferul” de atribuții să fie unul cât mai lin.

"Am primit cu mare drag și infuzia de profesionalism în comunicare prin Smaranda

Balan, un partener de care aveam mare nevoie. Experiența și expertiza ei pe partea de comunicare și implicare socială ne-au dat mare încredere. Mihai Balaban, președintele Asociației, un om pentru care nu există „nu se poate”, ne uimește zilnic cu energia și disponibilitatea lui. Mini-corporația noastră e completată de Andreea Dumitrașcu, specialistul în atragerea de fonduri, pentru că orice plan frumos nu poate răsări fără o fundație financiară", spune Răzvan Biriș.

Ce a făcut Răzvan Biriș înainte de a fi director

Înainte de a fi director al Crucii Roșii Sibiu, Răzvan Biriș a desfășurat activități în numeroase domenii.

"Când încep să enumăr anii petrecuți în diverse domenii, înțeleg și firele albe adunate. După o experiență în mass-media și publicitate de peste 13 ani, printr-un concurs de împrejurări, am schimbat domeniul, iar în ultimii cinci ani am activat în managementul medical. Multe din proiectele actuale au o strânsă legătură cu aceste domenii, abonamentele medicale pentru companii, asistență medicala la domiciliu, hub-urile de suport educațional. În toate am reușit să aduc câte puțin din experiența anterioară", a declarat directorul Crucii Roșii..

Potrivit acestuia, comunicarea este baza oricărui start, indiferent că e vorba despre o relație cu autoritățile, cu un donator, cu voluntarii, cu beneficiarii, cu echipa. "Prin urmare, găsesc foarte ușor și motivant să continui toată activitatea mea de până acum", a adăugat Răzvan Biriș.

Întrebat despre perioada în care a fost alături de Crucea Roșie, ca voluntar, Răzvan Biriș a adăugat:

"M-am bucurat și activat încă de la primul apel al Ralucăi. La început, am gândit împreună un proiect de suport și consiliere pentru victimele abuzurilor, iar cu fiecare întâlnire ulterioară regăseam atâta energie și idei comune încât am acceptat imediat și cu mare drag, inițial, poziția de vicepreședinte și manager de proiect (abonamentele de sănătate corporate oferite companiilor – în prezent ne îndreptăm spre 2.000 de abonați!), iar acum conducerea filialei. Ceea ce pot să spun este că îmi propun să rămân și după acest interimat în această activitate, lângă minunații mei colegi, pentru cât mai mult timp".


comentarii
1 comentarii

Arata mai macho in prima poza in care a aparut in Tribuna...
02.06.2020 20:12
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia