Tribuna
Război total între Raluca Turcan și Ludovic Orban. Președintele PNL: „Aș fi vrut să o susțin” / Președintele PNL Sibiu: „Mulți m-au întrebat cum am putut lucra după jignirile din trecut”
Laura BUCIU
1756 vizualizari
Război total între Raluca Turcan și Ludovic Orban. Președintele PNL: „Aș fi vrut să o susțin” / Președintele PNL Sibiu: „Mulți m-au întrebat cum am putut lucra după jignirile din trecut”

Este război total între Raluca Turcan și Ludovic Orban, însă abia acum, după ani de zile, președintele PNL Sibiu a explicat cum a putut trece peste jignirile vechi pe care i le-a adus cel care acum candidează pentru al doilea mandat în funcția de președinte ale liberalilor.

La Sibiu, Ludovic Orban a vrut să fie împăciuitor și a spus că nu înțelege de ce Raluca Turcan nu îl susține, deși a fost „mâna mea dreaptă ca vicepremier”.

„Aș fi vrut să vin aici să o susțin pe Raluca Turcan. Din păcate, Raluca Turcan a luat decizia să nu mă mai susțină pe mine, nu știu de ce”, a spus Ludovic Orban. Conform acestuia, Raluca Turcan a făcut parte din „echipa câștigătoare” atunci când lucra cu el, „Raluca Turcan a făcut parte din echipa câștigătoare a PNL și când am câștigat europarlamentarele, și când am câștigat prezidențialele cu cel mai mare scor care l-a obținut vreodată un candidat de dreapta, am câștigat împreună alegerile locale, și chiar dacă n-am câștigat alegerile parlamentare din cauza unei guvernări în pandemie, cea mai grea perioadă din România, în care Raluca Turcan a fost mâna mea dreaptă ca vicepremier, a luat decizia să nu rămână în echipa câștigătoare”.

Turcan, însă, nu a uitat nici jignirile vechi și nici faptul că la formarea Guvernului Florin Cîțu, Ludovic Orban nu ar fi respectat mandatul dat și l-a acuzat, nu o dată, că a negociat pentru el personal.

Astfel, vineri, Raluca Turcan a lansat vineri un nou atac la președintele PNL Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că a girat ceea ce s-a întâmplat în PNL Sibiu, unde s-ar fi încercat destabilizarea organizației.

„Vor fi colegi care vor avea indecența să facă referiri la mine, să susțină atacuri suburbane, așa cum am văzut în spațiul public, așa cum vedem zilnic la televizor, nu doar împotriva mea, ci împotriva fiecărui ministru din cabinetul Cîțu și împotriva primului-ministru. Fiecare atac de acest gen face rău partidului, jignește organizația și oamenii pe care noi îi reprezentăm. Iar aici la Sibiu, o să vă spun cu mâna pe inimă, s-a încercat destabilizarea acestei organizații și, sub pretextul unei competiții, de fapt au fost niște manevre, dar nu înțeleg pentru ce, pentru că nu servesc partidului”, a spus Raluca Turcan.

Ea susține că nu are o competiție cu Constantin Şovăială, ci cu Ludovic Orban direct. „Este o competiție a mea cu Ludovic Orban, pentru că, din nefericire, domnule președinte al partidului ați girat ceea ce se întâmplă astăzi în PNL Sibiu. Și vreau să vă mai fac o mărturisire, pentru că multe lume m-a întrebat: Cum am putut să colaborez cu Ludovic Orban după jignirile pe care mi le-a adus în trecut? Am făcut-o pentru că am considerat că PNL merită acest efort și l-am iertat, am tăcut și am construit alături de o mână de colegi PNL-ul de astăzi. Și am luptat cu Dragnea, am alungat Guvernul Dăncilă, iar apoi am fost umăr la umăr cu Nelu Tătaru în combaterea pandemiei, cu Monica Anisie în perioada extrem de dificilă a închiderii școlilor, cu Marcel Boloș, cu proiectele pentru dezvoltare, cu Lucian Bode, cu proiectele de infrastructură, cu fiecare coleg, inclusiv cu Violeta Alexandru”, a spus Raluca Turcan.

„Faptul că acum se încearcă jocuri de culise la Sibiu nu-mi demosntrează decât că e urât ce se întâmplă, chiar și pentru dumneavoastră domnule președinte Ludovic Orban”, a mai spus actualul ministru al Muncii.

Raluca Turcan susține că organizația din Sibiu merita respectul președintelui partidului.

„Vă aflați în organizația care reprezintă politic președintele României, iar așa cum ne respectă liberalii din toattă țara meritam și respectul președintelui de partid. Când este ceață, șacalii au impresia că ei conduc lumea”, a mai afirmat Turcan.

 


comentarii
3 comentarii

Din pacate, cu doamna Raluca Turcan presdinte la PNL Sibiu, partidul va pierde multi votanti aici. Nu a fost agreata nicand de sibieni, s-a votat PNL pentru ca noi suntem anti PSD. Nu l-am agreat pe domnul Orban, dar cu atitudinea actuala a domnului Catu pe care l-a cam "aburit" puterea, PNL-ul pierde enorm. Se vede de la o posta ca va este frica de USR care castiga teren. Oricare membru al PNL Sibiu ar fi de preferat doamnei scolita la Moscova, care face orice pentru imaginea ei, in rest este "vai si amar"...
Mihai
07.08.2021 05:13
Jigniri? Chiar , cum ati putut face tandem cu un domn care v-a jignit in halul ala? Interesele partidului?I nteresele tarii? As! Ciolanul si iar ciolanul... Dupa asta se vede ca nu aveti mandrie si verticalitate...
07.08.2021 08:21
nu.ne.intereseaza.
07.08.2021 16:19
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA