Tribuna
Rata de infectare în Sibiu a a trecut de 6 la mie. Nevaccinații, în pericol de restricții drastice
Laura BUCIU
4521 vizualizari
Rata de infectare în Sibiu a a trecut de 6 la mie. Nevaccinații, în pericol de restricții drastice

Lunea trecută, Sibiul avea o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 3,77 la mia de locuitori, iar duminică, rata a crescut la 6,18 la mie. Astfel, Sibiul va intra „în zodia restricțiilor”. Măsurile nu îi vizează pe toți ci doar cei care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Membrii Guvernului au aprobat, sâmbătă, o decizie fără precedent, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU): doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală au voie la restaurant. Au fost scoase testele rapide și cele PCR din certificatul verde. Măsurile din hotărârea de guvern vor fi aplicate în Sibiu prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Legal, după trecerea de 6 la mie CJSU are 48 de ore la dispoziție pentru convocare.

Potrivit deciziei Guvernului, acolo unde rata de incidență a depășit 6 la mie, doar a persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot avea acces, dar doar până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în restaurante, baruri, cluburi și discoteci, cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, instituții de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințe, săli de sport și/sau fitness, jocuri de noroc, piscine interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.

Vaccinații nu vor avea restricții de deplasare. Potrivit hotărârii, sunt exceptate de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei (carantina de noapte pe weekend – n.r.) persoanele trecute prin boală sau vaccinate. Măsura carantinei de weekend în timpul nopții este aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. Aceeași restricție, dar pe tot parcursul săptămânii, se aplică în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, însă persoanele trecute prin boală sau vaccinate sunt exceptate.

De asemenea, prin hotărârea Guvernului, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot participa la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

Sâmbătă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a spus că persoanele testate pot să se infecteze și să ajungă la terapie intensivă: „În localitățile cu peste 6 la mie am fost întrebați de ce nu permitem și testaților. Există un management al riscului aici. Considerăm activitățile care au fost reglementate ca activități cu risc și pentru a reduce numărul celor care pot ajunge la spitalizare, la terapie intensivă (am decis în acest mod – n.r.)... Testații, chiar dacă sunt testați, ei pot să se infecteze, pot să aibă probleme și pot să ajungă la terapie intensivă”.






comentarii
20 comentarii

Sa nu interzica mersul la serviciu. Daca nu mai putem merge la restaurant, tot ei pierd!
03.10.2021 14:07
Dictatura medicala!
Cînd se impune să faci " vaccin" tot din 6 in 6 luni ăla nu e vaccin! E apa de ploaie. A venit toamna și a început să răcească ( gripă) lumea.
Daca mori de orice boală , in certificatul de deces e trecut covid. Simplu, ptr că a fost declarată " pandemie" anul trecut. Și în acest fel spitalele nu sunt obligate să facă autopsii celor decedați.
OMS este cel mai criminal institut din lume. De la început au făcut doar greșeli . Au zis că nu trebuie mască, apoi că da, trebuie. A apărut " vaccin" . Au spus că nu obligă pe nimeni. Acum ești forțat să injectezi ceva ce firma constructoare nu își asumă răspunderea. Iar propaganda politică , o dă cu interdicții ptr cei care nu sunt " vaccinați" ! Mai rău , au introdus " pașaportul verde" ( la noii- socialiști totul e " verde " acum, mașini, energie, mâncare etc). Spălarea pe creier a început de câțiva ani , dar acum e tot mai imperativă.
Ne arată la TV , media, doar nenorocire ore a impune control prin FRICĂ! Această plandemie va înceta mâine , dacă nu s-ar mai minții atîta in presă .
03.10.2021 15:40
dictatura de tip nazist medicala,bine ca la cei nevaccinati nu le pune steaua lui david pre piept,stat europian,drepturile omului,blablabla
andrei v
03.10.2021 15:42
Dragilor, desi prin boala putem trece fiecare, totusi, de pandemie putem scapa doar daca ne coordonam actiunile iar acestea sunt:
1) portul mastii si distantarea

2) vaccinarea in proportie de masa pt a ne intari fiecare si astfel ingreuna puterea de penetratie a virusului si de raspandire

-> Cei ce nu se vaccineaza sunt doar niste egoisti care se ascund in spatele unei asa zise libertati de a alege duse insa la absurd! ;(

P.S.: Cautati statitstici din toate tarile civilizate (SUA, Germania, Italia, Franta, Austria, etc} si o sa vedeti ca peste tot marea majoritatea a infectatiilor din ultimile luni sunt dintre cei NEvaccinati si majoritatea covarsitoare a internarilor si mortiilor de covid sunt tot dintre NEvaccinati.
Voi chiar puteti crede ca toate aceste tari mint si isi omoara cetatenii?!
Sibianul cunoscator
03.10.2021 15:53
Sibianul p..lii, mandretea ardealului!
Pai bai idiotilor, voi v-ati vaccinat sa plecati in concedii, sa primiti 2 mici cu mustar, sa puteti merge la un anumit servici (ca sunteti asa de bine pregatiti incat daca-l pierdeti pe actualul, nu mai gasiti altu in viata vietilor voastre)!

Voi v-ati vaccinat pentru a reveni la placerile, orgoliile, egoismul vostru de dinainte de pandemie ! Ziceati peste tot ca ne vaccinam si reincepem viata!

Idiotilor, ce nu intelegeti voi e ca totul s-a terminat! Viata pe care ati dus-o pana anul trecut, nu se mai poate intoarce! Procesul e ireversibil! Nu mai poti avea 3 masini, sa fii toata ziua in avion, vesnic in concediu la capatul lumii, cu carucioarele pline la cumparaturi etc Planeta e la limita, asta nu intelegeti!

V-ati vaccinat, dar stiti ce contine? Stiti efectele adverse, stiti ca, prin semnatura voastra, nimeni nu isi asuma nimic in caz de efect advers ? Pai bai, dementilor, eu nu pot sa ma vaccinez, in alb, fara ca nimeni sa nu-si asume nimic! Pai cine-mi mai creste copiii, idiotilor ?
Daca studiati putin, vedeati ca e terapie genetica, modificator genetic, patentat, prin patent sunteti scosi de sub legea umana, idioti ce sunteti! Deveniti obiecte, fara drepturi, fara proprietate, fara nimic!

Ia explicati, cum de valul asta loveste fix in orasele cu rata cea mai mare de vaccinare (b, tm, sb, etc) ??? Bai, aveti cap pe umar, ganditi, nu doare, folositi-l ! Egoistilor ce sunteti!
@Sibianul cunoscator
03.10.2021 16:13
ANULAȚI NENOROCITUL DE ORDIN, SAU MODIFICATI-L ASTFEL ÎNCÂT CINE VREA SA POATĂ SA ALEAGĂ ȘCOALA ONLINE, NU FIZIC! NU NE OMORÂȚI COPIII !!! ATENȚIE : CÂMPEANU insusi a zis ca a pus rata de întrare în online la 6 la mie, ptr ca nu a crezut niciodată ca i sa o ajungem. Deci ptr el, rata de 6 la mie era ceva de neimaginat, de neatins, ceva imposibil și horror. Și când iată ajungem și depășim rata asta pe care el însuși nu o putea concepe, da ordin/comanda ca toti copiii sa meargă la școală! Acum, în plina infectare. Cu o varianta delta mult mai contagioasa, cu spitalele asa de pline, încât instalațiile electrice iau foc si mor oamenii, ministrul Câmpeanu da ordin sa ne ducem la școală copiii cu orice preț. Asta e o decizie mai mult decât criminala!
L?SA?I P?RIN?II SA ALEAG? ?COALA FIZIC SAU ONLINE!
03.10.2021 16:22
Sa nu-mi zica nimeni ca s-a vaccinat ca sa le fie bine altora! Altruistii! Altruismul e un egoism pe dos, Mai lasati-ne cu vaccinarea!
@@@
03.10.2021 18:59
Cineva explică civilizat ce crede că trebuie făcut să limităm răspândirea spurcatului ăsta de virus și sar idioții imediat cu comentarii pe măsura capacității lor mentale.Cât de prost trebuie să fi,să te opui științei.Dacă nu era insulina,antibioticele și alte atâtea medicamente și modalități de tratament,omenirea arăta cu totul altfe astăzi.Dar din păcate,prostul până nu-i fudul,nu-i prost destul.
ROMÂN
03.10.2021 20:24
Da, stiinta a facut mult bine:s -au descoperit ani insulina... si reprodicerea asistata. VIATA CU INSULINA NU MAI E VIATA NORMALA, iar reproducerea asistata e impotriva naturii. Tot stiinta a gasit si mijloacele de ucidere in masa... Asa ca las-o balta! Fiecare e stapan pe corpul sau, nu horarasc altii ce fac cu corpul meu... Un medic inainte de operatie iti explica rezultatele, dar si riscurile, ia, tu, ca pacient, semnezi ca esti de acord cu tratamentul si ca iti asumi riscurile... Asta e etica medicala...
@ROMAN
03.10.2021 21:13
Nu e clar, câte doze trebuie făcute că să fii considerat dizerabil? Dacă sunt suficiente două, de ce mai e nevoie de a treia, dacă sunt necesare trei, înseamnă că cei cu două intră la categoria nevaccinați.
Din această dilemă nu puteți ieși.
Un spectator
03.10.2021 21:29
Dragi români! Să spunem cu toții: Dumnezeu să-i ierte!
Andrei
03.10.2021 22:22
Stimabile, sa iti dea Dumnezeu necunoasterea reactiilor adverse a ceea ce ti-ai injectat ireversibil, sa te fereasca de vremurile in care laolalta cu cei necunoscatori ca mine vei suferi pentru "cunostinta" dumitale de a spune DA acestui act de injectare(atentie mare si mana pe carte, ca vaccin nu e!) si de a coparticipa la acest genocid impotriva umanitatii si sa te ierte ca din prea multa "cunostinta"te-ai ratacit. Amin.
un necunoscator catre sibianul cunoscator
03.10.2021 22:54
30% la alegeri,39% vaccinati..cam astia sunt romanii cu creier…restul bovine bisericoase si manelari semianalfabeti
03.10.2021 23:30
Am peste 60 ani.M-am vaccinat in mai cu prima doza,in iulie cu a doua doza,am diabet ,hipertensiune iar in august am facut COVID si nu mi s-a prescris nici un tratatment.Am trecut prin boala fara febra doar transpiratii doua nopti si mi-a disparut mirosul pentru 3 zile.Asta a fost intalnirea mea cu Covidul si daca ar trebui sa dau un sfat sant TOTAL REZERVAT.Ar trebui sa respectam vointa fiecaruia daca s-a zis ca e optiunea noastra de a ne vaccina sau a nu ne vaccina.
NICU
04.10.2021 03:39
bine a zis cineva mai sus, valul 4 loveste crunt in zonele cu rata cea mai mare de vaccinare : B, IF, TM, CJ, Sb.
La fel, valul 3 cand s-a stins, s-a stins dintr-o data in toata tara concomitent, indiferent ca unele judete aveau rata cel putin dubla fata de cele mai nevaccinate judete.
Asadar, din datele limitate ce ajung la noi, putem deduce ca singura mare diferenta ce o poate face vaccinul ar putea fi o presupusa gravitate redusa a bolii. Vaccinati, nevaccinati toti iau si transmit boala, si cei ce se vaccineaza (majoritatea) o fac doar pentru ei, sa nu ajunga la ati, nu pentru ca ar fie ei altruistii lui Dumnezeu.
observator
04.10.2021 09:03
Mergeți oameni buni de va vaccinați și voi și terminam odată cu pandemia asta. Partidele de opozitie vor doar sa dezinformeze, sa manipuleze și sa ajungă ei la bănet. Nimic altceva nu ii interesează. Din orice partid ai lua și ai întreba cum ar rezolva ei problema pandemiei, răspunsurile sunt aceleași :psd - vom face teste la toată lumea, vom vaccina informam mai bine cetățenii, aur- vom asculta și vom urma sfaturile specialiștilor în domeniu (deci atenție, deși ard măști pe strada sa fie cool, tot dacă ar ajunge la putere, ar urma și aplica sfaturile specialiștilor, adică vaccin, distanțare, măști), și ultimii, usristii, care sunt ultimii indivizi din lume( decât sa renunțe la ambiția aberanta și absurda "fara Câțu" , mai bine lasa tara fără putere de decizie, acum în vârful pandemiei = ăștia sunt mai odiosi ca oricare dintre ceilalți doi) useristii și ei dacă ar fi la putere ar face tot ce face guvernul Câțu astăzi. Așadar, de ce sa demiti guvernul și premierul, dacă tu oricum ai venii și face la fel? Raspuns :ptr bani! Deci dacă voi, în vârful pandemiei, va arde de demis guverne saveniți voi doar ptr bani, pai sunteți ultimii indivizi.
Vaccinul e salvarea. Tarile complet vaccinate sunt libere.
04.10.2021 14:19
Ca sa fii postac penele trebuie sa ai un coeficient de inteligenta sub pragul retardului. Asta de la 14:19 s-a calificat fara concurs.
@14:19
04.10.2021 17:36
De ce zbierați cei vaccinați?!?!
Ar trebui să fiți fericiți! Voi nu muriți! Așa va spune una in truna la TV. Mergeți că sa dat liber la a 3 a injecție. Apoi tot din 6 in 6 luni altele.
Nouă, cei neantepati , ar trebui să ne fie frică de cei care și-au modificat ADN - nul! Pandemia se va termina atunci cînd se trece la " Stare de urgență Climatică "!
Deja China Joe, șefa EU von Linden și secretarul ONU au declarat că " după starea de urgență a pandemiei va urma starea de urgență climatică!" Ce mai vreți?
Atunci se vor rationaliza resursele naturale , ptr a forța trecerea la " resurse verzi" ( cum le place la ăștia spălați pe creier) . Atunci vor lucra doar cei care asigură protecție statului și cei de la butoane. Restul vor sta in case și vor primi rate de mâncare și căldură. Asta toată pentru că așa e noul ordin mondial!
04.10.2021 17:58
bla bla bla, cine sta sa citeasca. nu ma intereseaza ce restrictii sunt. sa si le bage in cur.
04.10.2021 18:25
Vaccinat luni dimineata-dupa 2 zile infarct miocardic cu
Vaccin Johnsson .
Daca nu eram norocos -cine imi mai crestea copii ? Arafat ? Catu ?
Idi...lor.
Valy
04.10.2021 21:15
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA